EXISTA DUMNEZEU? TU CE CREZI?
Cel putin o data in viata ne-am pus intrebarea daca exista sau nu Dumnezeu. In functie de experintele noastre de viata si de mediul social, de raspunsul venit din partea celorlalti la experientele noastre, ajungem o concluzie. Da sau nu.
Relatia cu Dumnezeu este o relatie personala pe care fiecare o experimenteaza intr-un mod mod aparte. Daca acceptam ca deasupra inteligentei umane exista o inteligenta superioara care a creat Universul astfel incat acesta sa functioneze intr-o armonie perfecta, atunci inseamna ca acceptam ideea existentei de Dumnezeu. Unii o numesc Sursa, altii, Inteligenta Universului sau simplu Dumnezeu. Si bine ar fi sa nu-l reducem doar la un personaj care pedepseste si recompenseaza pe oameni pentru ca Dumnezeu inseamna si iubire, adevar si intelepciune raspandite peste tot in natura, in Univers.
Tot Universul este conceput intr-o armonie perfecta si functioneaza dupa legi fixe si precise redate prin matematica pura. In viziunea lui Pitagora, Universul este format din combinatii multiple a unor anumite numere matematice. Drept dovada in sustinerea acestui punct de vedere este chiar sirul lui Fibonacci care descoperind proportia numarului de aur a lui Phi a recunoscut existenta acestui raport in tot ceea ce ne inconjoara, de la aripile unui fluture pana la valurile marii care iau forma unei spirale cand se apropie de tarm putand fi reprezentate geometric pe baza numerelor matematice. Practic, prin sirul lui Fibonacci omul este in posesia uneia dintre alte multe chei prin care poate decodifica legile care stau la baza intregului Univers. Anumite forme geometrice apar ca tipare repetitive care stau la baza formarii Universului. Aceste forme ale geometriei nu stagnează, ba dimpotriva ele se afla intr-o stransa interdependenta si schimbare (evoluând sau involuând) de la o formă geometrică la alta, cu o viteza sau frecvenţa care le este proprie. Aceste stări în continuă evoluţie ale geometriei se oglindesc peste tot in natura care se afla într-o evolutie continua.
”Intamplarea intamplarii” este ca in Univers totul este intr-o potrivire desavarsita. Si pentru ca tot vorbim de perfectiune, tot Pitagora vorbea de muzica sferelor alcatuita din vanturile si emanatiile planetelor produsa de acestea in miscarea lor armonioasa pe nesfarsitele intinderi. Si Pamantul emite un astfel de sunet dar noi suntem atat de obisnuiti cu acest sunet si totodata absorbiti de viata cotidiana incat nu-l mai dam importanta. ”Trăim într-un ocean de soapte ce dateaza din vremea crearii noastre eruptive. Doar ca nimeni nu a asculta-o până acum”, dupa cum sustine astrofizicianul George Gamow.
Din punctul meu de vedere si religia si stiinta vorbesc de acelasi lucru dar folosesc limbaje diferite pentru care nu au gasit inca un cod comun de interpretare. Ambele vorbesc de un punct 0, in viziunea stiintei este vorba de Bing Bang iar in viziunea religiei de Creatie.
Autor: Beatrice L.
———————————————————————
Cum imi pot regasi echilibrul interior ? Ce sa fac sa am relatii armonioase cu cei din jur? Cum pot depasi blocajele si fricile care ma impiedica sa am viata pe care o doresc? Ce ma implineste ? Care este scopul meu in viata ?
Te invitam alaturi de noi sa gasim impreuna cu mult curaj raspunsul la aceste intrebari. Daca te-ai decis sa faci acest pas, scrie-ne pe adresa viatalaprezent@gmail.com si iti vom oferi solutii referitoare la acest subiect.
Intr-adevar, a-ti intalni umbra necesita mult curaj, vointa si sinceritate, fiind si o conditie necesara pentru cea mai aventuroasa si mai importanta calatorie, cea catre tine insuti.