Munca de acasă în pandemie_Capital România
Munca de acasă în pandemie sau ”lucrul de acasă” a devenit mai mult decât o tendință, a devenit o NECESITATE pentru foarte multe companii.
Drept urmare, există sute de lideri și manageri de echipă care se găsesc brusc gestionând o echipă complet îndepărtată.
Sincer, asta poate fi înfricoșător, mai ales dacă este pentru prima dată când ai fost nevoit să faci asta și nu ai prea mult timp să te
pregătești.
Dacă ești printre cei care se află în această situație, această emisiune te va ajuta să afli cum să îți tii echipa aproape ca să fiți productivi indiferent de locul în care lucrează.
”Mediul online va deveni, la un moment dat, un lucru natural, chiar după ce se va termina pandemia. Mulți vor continua să pătreze beneficiile online-ului, dar trebuie să existe un echilibru. (…) Avem nevoie de întâlnirile directe pentru că sunt mult mai profunde”.
Atunci când facem lucru de acasă trebuie să rămânem conștienți că aparținem unei echipe și această coeziune este foarte importantă și te ajută cu adevărat să te adaptezi situației actuale. Desigur, există factori desturbatori. (…) Aceastea sunt aspecte ce țin de viața cotidiană: copilul care face școala online, mai intervine partenerul, rudele cu care locuiești etc.
E nevoie să acceptăm acest lucru, să ne focusăm pe rezultat. (…) Pur și simplu trebuie să plecăm de la acea gândire flexibilă și inflexibilă, gândire rațională și gândire irațională. Dacă eu pot să înțeleg că munca este altfel și că nu mai am aceleași așteptări ca până atunci, și că îmi dau voie să prestez munca într-un alt cadru, atunci lucrurile sunt mai ok. Dar dacă eu sunt de tipul gândirii inflexibile și zic ”numai așa pot” și de fapt îmi dau seama că acasă nu este atât de facil cum era la birou, lucrurile sunt mult mai provocatoare. Și atunci trebuie să găsesc mai întâi acel să spațiu intim, mai întâi în interiorul meu și apoi în casă, între membrii familiei și ai echipei, astfel încât să prestez munca în maniera în care eu să am un randament foarte bun”, a opinat și psihoterapeutul Beatrice Enăchescu.
Sunt multe de spus pe aceasta tema insa important este să fim flexibili ca să “învațăm din mers“.
Urmarește filmuletul de mai jos ca sa afli mai multe in legatura cu ce poti face CONCRET in legatura cu munca de acasă.
Invitați: Elena Dionisie – Consultant HR
Beatrice Enăchescu – Psihoterapeut
Virgil Munteanu – Director Executiv Editura Evenimentul și Capital