Dacă relația nu merge, nu renunța așa ușor, ci dă-i o șansă și hai la Terapie de cuplu!

În această lume agitată, cuplurile încearcă să facă față provocărilor vieții: problemele financiare, nașterea și educația copiilor, profesiile, probleme de intimitate, infidelitatea sau lipsa comunicării.

Dar la un moment dat apar dezamăgiri, promisiuni încălcate, critici, evitări,  neîncredere cu privire la sine și la partener, fapt ce afectează relația și pot naște conflicte dureroase.

Terapia de cuplu este efortul partenerilor ca să investească în relația lor,  folosindu-se de expertiza unui specialist, pentru a o face mai bună și mai potrivita pentru fiecare dintre ei.

Am întâlnit de-a lungul timpului cupluri rănite de infidelitate, de gelozie, posesivitate și control, de lipsa de respect și apreciere, de neînțelegeri care pornesc de la viziuni diferite despre viață, despre muncă sau despre bani.

Partenerii, deși își doresc o familie și o relație durabilă, nu realizează că acest lucru nu se poate realiza, atâta timp cât ei nu știu să negocieze binele relației dincolo de binele personal.

 

O relație înseamnă noi, dincolo de eu și tu. 

Aici intervine rolul specialistului care are rolul să stabilească un limbaj comun al nevoilor partenerilor și să să-i aducă la un punct comun de unde încep să construiască împreună.

La început, partenerii sunt încorsetați în credințele personale despre ce înseamnă petrecerea timpului liber, despre cum ar trebui să se realizeze treburile casnice, despre creșterea copiilor.

Au probleme de intimitate și distanțare emoțională și sexuala, probleme cu lipsa de suport a partenerului în relația conflictuala cu socrul sau soacra. Și multe altele …

Pe parcursul terapiei, ei descoperă că e nevoie să vezi lucrurile și din perspectiva partenerului și abia atunci pornește dansul relației.

Te-ai întrebat vreodată ce îți dorești de la o relație?

Relațiile reprezintă cel mai fertil teren pentru a învăța să te vindeci de rănile din trecut.

Cei mai mulți au bagaje din copilărie care le poartă în relație – cum ar fi frica de singurătate, de respingere, de abandon, etc.

Aceste temeri se joacă, în general, cu un partener, ceea ce îți oferă o ocazie incredibilă de a învăța și a le vindeca. Cu cât înveți mai mult să-ți asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente, cu atât mai mult vei dori o relație pentru a vă împărtăși iubirea, bucuria, împlinirea.

Când doi oameni se întâlnesc pentru că vor să învețe împreună, să se vindece împreună, să se dezvolte împreună, să-și petreacă timpul împreună au o șansă bună de a crea o relație de lungă durată. 

 

O relație se construieste în doi și, ca să construiești ceva stabil, ai nevoie de o bază solidă.

Crezi ca poți să construiești ceva stabil pe o fundație care se clatină: pe frică, temeri, îndoială, indiferență, neîncredere, gelozie, sentimente de superioritate sau inferioritate? Bineînțeles că NU.

O relație autentică mai înseamna ceva: înseamnă un schimb între parteneri, fiecare dă și primește în același timp: iubire, emoție, încredere, empatie, apreciere.

 

La ce ajută o terapie de cuplu?

Terapia de cuplu ajută cuplul să recunoască și să rezolve conflictele, să se redescopere astfel încât relația să devină autentică și armonioasă.

Şedinţele de psihoterapie de cuplu vor avea loc la cabinet, durează  1 ora și 30 minute.

Se desfăşoară în regim de confidenţialitate.

Durează de la câteva săptămâni, la câteva luni şi foarte rar mai mult de un an, în funcţie de ceea ce îţi doreşti să obţii de la terapie.

 

Pentru orice îmbunătățire în viața ta, indiferent că e pe plan personal sau în relație, e nevoie de acțiune.

TU ești pregatit(ă) să ieși din starea de confort ca să faci o schimbare in BINE în viața ta?

Dacă ești gata să faci acele schimbări în viața ta pe care SIMȚI că e momentul să le faci, atunci te invit să aplici in formularul de contact.

Te imbratisez cu drag!