INVITAȚIE LA CONSTELAȚII FAMILIALE 

Cu mult drag și entuziasm, te invit la Sesiunea de Constelații Familiale 

La acest moment organizez sesiunile de Constelatii Familiale doar cu cei cu care lucrez in terapie si la cursurile de Dezvoltare Personala!

“Fericirea îmi este deplină când toți cei care aparțin familiei mele își găsesc loc în inima mea.”

Pentru ca iubirea să înflorească într-o familie, ea trebuie sa fie însoțită de Adevar, are nevoie de Ordine. IUBIREA singură NU este suficientă. Noi suntem conectați într-un sistem mai cuprinzator, un sistem familial. Acestui sistem îi aparțin părinții, bunici, familia extinsa (unchi, mătuși), străbunicii … într-un cuvânt: strămoșii noștri. În interiorul acestui sistem, toți suntem conduși de o forță comună. Aceasta forță ascultă de anumite Legi.

Sistemul familial este un câmp spiritual. Acest câmp uneori se găsește în dezordine. Dezordinea apare când cineva care aparține câmpului este exclus, respins sau uitat. Căci aceste persoane uitate sau respinse se află în rezonanță cu noi prin intermediul acestui câmp. În interiorul acestui câmp, acționează o lege fundamentală: toți au dreptul la APARTENENȚĂ. Nimeni nu poate fi respins.

Legile iubirii și încălcările acestei legi (adevăr, ordine, apartenență) poate crea “moșteniri” pe care generațiile ulterioare ”trebuie” să le poarte până la restabilirea ordinii firești a lucrurilor. Iar dacă cineva este respins, indiferent pe cei temei, sub influența acestui câmp, prin această rezonanță, un alt membru al familiei va fi desemnat sa îl reprezinte pe cel exclus. Cu alte cuvinte, stabilim loialități inconștiente prin care ajungem să transpunem scenarii de viață care nici măcar NU ne aparțin.


Poate că îți pui întrebări legate de Constelații, în ce constau constelațiile, cât durează și care este prețul acestora. În ce constau Constelațiile familiale, am explicat pe larg în Trainingul Gratuit ”Rescrie-ți Povestea vindecând traumele de neam!” care se regăsește pe Canalul de YouTube Viața la Prezent cu Beatrice Enachescu.

Te invit să te înscrii la canalul de YouTube întrucât acolo voi posta materiale valoroase despre dezvoltarea personală și training-urile gratuite pe care urmează să le organizez. Merită să creăm împreună experiențe unice! 


Înscriere la Constelatii  Familiale

✨ Cost: Costul pentru cei care vor sa lucreze Propria Constelație este 490 lei pentru cei care lucrează cu mine în cabinet (1 la 1), 550 lei (pentru cei din afara cabinetului).
Pentru cei care vor sa participe ca Reprezentanți, costul este de 440 lei.
Numărul maxim: 15 participanți. Locurile pentru cei care vor să-si lucreze propria constelație se ocupă în ordinea înscrierii la sesiunea de Constelații familiale.
Orar: 10.00-17.00 (cu 1 ora pauza de masa). Se lucrează intens și profund, recomandarea mea este să mergi acasă, să te odihnești și să lași informațiile și energiile să se așeze.
Locație: Intrarea Margareta, nr. 10, Sector 2 (reper Foișorul de Foc), București.

Înscrierea la Constelație și rezervarea fermă a locului (Propria constelație sau Reprezentant) se face prin achitarea unui avans de 150 lei pentru fiecare constelație la care dorești să participi. Diferența se achită ulterior până la data Constelației. Înscrierea se face la adresa de email: beatrice@viatalaprezent.ro sau pe whatsapp 0753.481.744.
Plata pentru participarea la Atelierul de Constelații Familiale se face in contul:
JOY OF KNOWLEDGE S.R.L.,
RO69BREL0002004201980100, Libra Internet Bank

Am rugămintea ca imediat ce faci plata, să îmi trimiți dovada plății pe whatsapp sau pe email pentru a ține mai ușor evidența celor care vor sa participe (atât ca Reprezentanți cât și cei care doresc să lucreze Propria Constelație). În situația în care nu mai poți participa, avansul nu se returnează; avansul se returnează doar în condiții de forță majoră, în condițiile legii (pandemie, restricții, etc).


☀️ Unii dintre voi sunteți familiarizați cu constelațiile și știți că la o sesiune de o zi la Constelațiile familiale, se lucrează 5-6 constelații personale. Așadar, în cadrul unei Constelații, vom lucra 5-6 Constelații personale (5 sau 6 vor lucra Constelația personală în funcție de coeziunea grupului, iar ceilalți vor fi Reprezentanți în cadrul acestora).
➡️ Dacă vii pentru prima dată la Constelație, îți recomand să fii Reprezentant în constelațiile celor care vor lucra propria constelație; este o recomandare, nu este obligatoriu
➡️ Dacă alegi sa participi la mai multe Constelații în aceeași lună, îți recomand ca într-una din zile să lucrezi Propria Constelație și în cealaltă să fii Reprezentant. În ambele vei lucra intens, profund și e nevoie de timp să lași emoțiile și energiile să se așeze.


Ce se Întâmplă în Timpul Jocului?

Ceea ce se întâmplă în timpul jocului sau a Constelației Familiale (după autorul său Bert Hellinger), este să găsim trauma din rădăcini, să o atingem. Personajele care intră în roluri, nici măcar nu cunosc istoria acelor oameni. Când persoana aleasă să reprezinte pe cineva stă în mijloc, se declanșează un flux de informații; incepe să simtă, să acționeze și uneori să vorbească la fel ca persoana pe care o reprezintă. Unii pot avea senzaţii de căldură, sau de frig, sau de sufocare, ori dorinţa de a se mişca sau de a se aşeza pe jos; de asemenea, pot apărea anumite dureri. Se formează un câmp morfogenetic prin care informațiile încep să curgă. Doar atunci începem să percepem trauma din rădăcini.


Scopul Constelaţiei Familiale

Scopul constă aşadar, în a pune în lumină dinamicile şi dezechilibrele ascunse. De exemplu, cand unul din înaintașii noștri este nedreptățit, prin loialități inconștiente, ne punem in locul lui. Topkra (personajul din filmul, pe care vi-l recomand cu mare drag, UN ALT SINE de pe Netflix) îi spune bunicului sau: ”Sunt exact ca tine. Și eu sunt prizonier. Și eu sunt departe de cei dragi. La fel, și eu sunt o victimă.
Excluderea  – dacă un membru al familiei este exclus sau uitat sau dacă ceilalţi membri ai familiei resping existenţa sa, întregul sistem familial suportă o presiune, câteodată enormă… până la un moment în care cineva din familie are curajul să vindece această rană.

Imaginați-vă familia ca un de puzzle complet sau ca un domino. Când toate bucățile de puzzle sunt la locul lor, poza este clară. Când o bucată de puzzle nu mai este la locul ei, toata imaginea este bruiată, toata dinamica familială este afectată. Și se formează niște vortexuri de presiune care apasă asupra celorlalți membri ai familiei. Iar această presiune va exista până când fiecare individ / membru este așezat la locul său, în raport cu ceilalţi.

Practic, asta face Constelaţia familială: repune în ordine sistemul familial, și  „infuzează“ armonia în tot sistemul familial. Prin Constelația Familială te eliberezi de poveri pe care nu știai că le porți, depășești blocaje care te țin de atât de mult timp într-un cerc vicios și primești răspunsurile pe care le așteptai de atât de mult timp în viața ta. Faci pace cu trecutul, te împaci cu cei din neamul tău și îți trăiești propria poveste de viață!


Cum se Produce Vindecarea?

1 pas către vindecarea este Conștientizarea. Asta facem în Constelație. Aducem la suprafață loialitățile inconștiente în baza cărora ai preluat acele scenarii de viață care nici Nu îti aparțin. Ca sa vindeci ceva, trebuie să știi ce anume e nevoie să vindeci. Vrei să ajungi din punctul A în punctul B dar pentru asta e nevoie să știi ce înseamnă punctul A. Pornind de la senzații, imagini, cuvinte ajungi la miezul problemei. Mark Wolynn numește acest miez – Limbajul Nucleu – în cartea sa, “Povestea ta a inceput demult“.

Al 2 -lea pas este Acceptarea. In filmul UN ALT SINE, care se regasește pe Netflix, se spune: “Confruntarea este un proces lent pentru unii. E nevoie de timp si experiență.”… E mai usor să negi, să spui “astea sunt niște bazaconii, niște invenții ale oamenilor” decât să te duci acolo unde te doare mai tare… și de acolo să începi vindecarea. Acceptarea presupune Curaj. De ce Curaj? Pentru că oamenilor, le place să creada că sunt mai buni decat alții, că au facut alegeri mai bune chiar și decât predecesorii lor …  TU ai nevoie de o doză de curaj maxim să vezi că esti într-un cerc vicios, iar alegerile tale, deși aparent conștiente, te-au dus într-un scenariu asemănător cu al strămoșilor tai.

Al 3-lea pas este Închiderea Ciclului printr-un act simbolic. În momentul în care tu nu-i mai judeci de strămoșii tai, nu-i mai renegi pentru faptele lor, vindecarea are loc. Iertarea înseamnă acceptare  fara judecata, fără resentimente. În semn de pace cu trecutul tauu și al lor, ai nevoie să faci ceva concret ca sa închizi cercul. E ca și cum vorbim de “unfinished business” la nivel de familie iar Tu prin actul simbolic închei aceste treburi ale familiei. Te eliberezi în primul rând pe tine și apoi pe ei. În film întâlnim mai multe acte simbolice: Toprak eliberează un porumbel în semn de redobândire a libertății; Ada si Toprak plantează un copac pentru copilul avortat, (“soarele să-i fie mama); actele simbolice pot fi diferite în funcție de fiecare situație în parte (ex. redactarea unei scrisori către străbuni pentru lichidarea poverilor transgenerationale). Actul simbolic e nevoie să rezoneze cu tine, cel care vindeci trecutul familiei, să crezi în el și nu să fie ca o acțiune impusă de cineva din afară fără sens.

Al 4-lea pas: Integrarea a ceea ce ai descoperit în Constelație, în sensul de a Acționa Altfel decât ai facut-o până atunci, fără teamă, fara resentimente. Constelația vine să exprime un ADEVAR; acel Adevar de la nivel sistemic, din memoria neamului nostru.
Un Adevăr pe care ai nevoie să-l integrezi mai departe, dincolo de constelatie, prin Terapie si prin oportunitatile pe care ți le oferă viața.

TU ești pregătit să îți vindeci rănile? 

Dacă DA, 

Te aștept, cu mare drag, la Constelațiile Familiale din 24 Ianuarie 2024 ca să lași magia să pătrundă în sufletul tău!

Data pentru fiecare Atelier de Constelații este postata in  Grupul Privat pe Facebook denumit “Rescrie-ți Povestea vindecând traumele de neam!”


Din experiența celor care au participat:

⚡️ ”După ce am participat la workshop-ul Constelația familiala din cadrul cursului avansat “Rescrie-ti Povestea vindecand traumele de neam”, am observat o îmbunătățire atât din punct de vedere fizic, cât și emoțional.
Cred că programul la care am participat a fost una dintre cele mai bune investiții pe care le-am făcut până acum, a fost o revelație.
Practic, la început am fost într-o stare generală de tensiune, am simțit tot stresul și emoțiile reținute în corp, dar totul a dispărut, am eliberat poverile emoționale, aceasta a fost o dovadă clară că există ceva dincolo de noi, dar a fost și momentul în care mi-am dat seama că suntem cu toții conectați.
Este metoda care a avut cel mai mare impact asupra mea până acum. Este un mijloc care m-a ajutat să experimentez ceea ce este cu adevărat al meu, cu viața așa cum a fost, cu destinul așa cum este și cu responsabilitatea mea.

Constelația este magică, ceea ce se întâmplă acolo este ireal, Beatrice este un ghid extraordinar și sunt recunoscătoare că am întâlnit-o.
Beatrice, îți mulțumesc că exiști și că ai ales să ajuți.
Mulțumesc foarte mult grupului pentru toată energia pe care o trimiteți, îmi place ceea ce facem, duc cu mine iubire, claritate și încredere.
Aștept cu nerăbdare următoarea constelație. ?”
Liana

✨ ”Bună tuturor, sunt Nastasia am 22 de ani și am profitat de oportunitatea de a participa la cursul avansat Viața la Prezent în urma webinarului online gratuit.
Am avut așteptări mari de la acest curs și au fost mai mult decât depășite. Beatrice este un înger, reușește să explice clar și minuțios dinamicile familiale și interpersonale care intervin, oferind sfaturi personalizate și mici teme de îndeplinit de la un modul la altul foarte utile pentru a conștientiza tipare și loialități inconștiente.
Constelația familială din București a fost uimitoare, nu credeam că pot percepe atât de clar senzațiile și mișcările pe care simțeam că trebuie să le fac. După întâlnire, un membru al familiei mele care fusese întruchipat de unul dintre cei prezenți, mi-a spus că mă visase în repetate rânduri în împrejurări legate de ceea ce lucrasem în constelație despre care nu știa nimic. Este fascinant, ceva se întâmplă.
Îți mulțumesc Beatrice pentru că ne-ai ghidat pe această cale magică, ești persoana perfectă, nu mi-aș fi putut dori pe altcineva. Sunt recunoscătoare că am acces la acest tip de informații la o vârstă atât de tânără și că pot urmări modulele indiferent de locul în care mă aflu, deoarece întâlnirile sunt online și înregistrate. Aștept cu nerăbdare desfășurarea finală a acestui parcurs!
Nastasia