CELE 5 LIMBAJE ALE IUBIRII

?  Ce înseamna să vorbesti pe limba partenerului? Înseamna sa-ti exprimi aprecierea in maniera inteleasa de partener. Ti s-a intamplat vreodata ca partenerul sa inteleaga altceva decat vroiai tu sa-i transmiti? Sau poate ca dovezile de iubire pe care i le-ai oferit tu sa nu fie apreciate sau intelese de celalalt? Si asta nu pentru ca ar exista iubire, ci pur si simplu ca limbajul partenerului poate fi total diferit de al tau. Tu știi care e limbajul iubirii tale? Dar al partenerului de tău/partenerei tale? Potrivit dr. Gary Chapman, există 5 limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Află din filmuletul de mai sus, cum să îți exprimi iubirea pe înțelesul partenerului sau partenerei pentru o relație fericită. O altă cheie pentru autocunoastere.

7 PAȘI CA SA FACI PACE CU TRECUTUL

? Sa faci pace cu trecutul este punctul de la care ar trebui sa pornesti ca sa sa te bucuri de prezent. Pentru că, DA ai înteles bine, nu te poți bucura de prezent dacă NU ai facut pace cu trecutul. Atunci cand trecutul nu este rezolvat il asociezi cu vinovatie, regrete, rusine si alte emotii de vibratie joasa. Nici vinovatia si nici rusinea nu-ti dau prea multe sanse sa te bucuri de prezent. De ce? Pentru ca vinovatia vine si iti spune “ai facut ceva rau” iar rusinea vine si completeaza in mod eronat acest tablou al deznadejdei si iti spune “esti rau”. Suntem oameni si putem gresi iar “greselile” trecutului ar fi bine sa le luam nu ca pe niște esecuri, ci ca experiente de viata din care am invatat ceva. In filmuletul de mai sus ti-am oferit o BUSOLĂ pe care o ai acum o ai la indemana, ca să pășești pe drumul auto-cunoasterii facând cei  7 PASI MAGICI care te ajută sa faci pace cu trecutul.


CUM ȚII DEPRESIA DEPARTE DE TINE

? Ce este depresia, cum o recunoști? Depresia este o tulburare afectivă caracterizată prin tristețe accentuată, energie redusă și pierderea interesului pentru viață și implicit pentru activități plăcute. Iată așadar că în depresie întâlnim 3 mari caracteristici: 1) sufletul este cuprins de o mare tristețe; 2) corpul are o o vitalitate foarte scăzută iar persoana nu mai are energia necesară să facă activitățile pe care altădată le făcea cu ușurință; 3) lipsă de sens – viața pare că nu mai are niciun rost – persoana nu mai are o motivație și nu mai găsește răspunsul la banala întrebare: De ce mă dau jos din pat astăzi? E nevoie să înțelegi că depresia nu apare așa peste noapte, un balaur cu șapte capete care te ia pe nepregătite ci este rezultatul unui mod de a fi. În filmulețul de mai sus îți arăt care sunt cei 6 PAȘI prin care ții depresia departe de tine.

ANXIETATEA, O CONTROLEZI TU SAU TE CONTROLEAZĂ EA PE TINE?

? Te-ai gândit vreodată că anxietatea, grijile făra sfârsit, ar putea să îți fura viata? De cele mai multe ori, anxietatea se manifestă în viața oamenilor sub forma temerilor permanente de ”ceva rău o să se întâmple”. E ca și cum ai ține permanent în mână o umbrelă ca să preîntâmpini ploaia, chiar dacă afară e clad și bine. Dacă vrei să afli raspunsul la: ? Cum îți dai seama că ești anxios?  Când anxietatea devine o problemă pentru tine? Ce poți să faci ca să depășești îngrijorarea excesivă ? Vrei să înveți cum să te te ancorezi în prezent și să nu mai fugi în viitor pe tărâmul grijilor (”ce și dacă o să se întâmple ceva rău”); Vrei să practici un EXERCITȚIU simplu prin care să controlezi anxietatea, atunci te invit să urmarești filmulețul de mai sus.