Durerea emoțională îți afectează nu doar relația cu cei din jur, ci și sănătatea fizică. Psihoterapia ONLINE este soluția la care poți apela atunci când nu ai disponibilitatea să te vezi față în față cu un specialist. Psihoterapia online este practica de a lucra cu un psiholog pentru a-ți face viața mai frumoasă, mai sănătoasă și mai productivă.

Ideea este că poți lucra cu un terapeut online, în loc de un birou tradițional. Acest lucru îți permite să vă întâlniți din confortul propriei case sau pe drum dacă călătorești des.

 

Avantajele lucrului cu un terapeut online sunt comoditatea și eficacitatea. Începerea psihoterapiei online îți va permite să lucrezi în colaborare cu terapeutul într-un mediu de susținere, unde poți discuta deschis despre problemele tale fără a fi nevoie să te deplasezi  sau să te întâlnești cu terapeutul în persoană.

Psihoterapie ONLINE este echivalentul serviciilor de psihoterapie, consiliere psihologică şi dezvoltare personală, fiind livrată prin intermediul mijloacelor de comunicare audio-video.

La fel ca intervenţiile psihologice desfăşurate în format tradiţional, psihoterapia ONLINE te poate ajuta cu o gamă largă de probleme, de la gestionarea emoţiilor negative, reducerea stresului, îmbunătăţirea comunicării cu ceilalţi, până la depresie, anxietate, atacuri de panică etc. Studiile arată că terapia ONLINE este la fel de eficientă ca cea faţă în faţă în ceea ce priveşte ameliorarea simptomelor şi îmbunătăţirea calităţii vieţii.

 

Timiditatea (lipsa de încredere în sine), stresul, anxietatea, atacurile de panică, depresia, fobiile (agorafobie, claustrofobie etc), dependențele (de substanțe, de persoane etc.), insomnia, stările de nervozitate și furie, problemele specifice adolescentei, probleme de comunicare (în cuplu, în familie, la serviciu), chiar și problemele de dinamica sexuală pot fi tratate prin psihoterapie.

Iar pentru asta nici măcar nu mai este nevoie să te deplasezi pâna la un cabinet.

Dacă te confrunți cu vreuna dintre problemele pe care le-am mentionat mai sus, acum ai posibilitatea să le rezolvi pur și simplu de acasă sau chiar din biroul tău.

Nu ai nevoie decât de un calculator sau telefon conectat la internet, pe care probabil ca îl ai deja de vreme ce citești aceste rânduri, de programul Zoom, Skype instalat (varianta free)  și de o pereche de căsti cu microfon pe care le găsesti în comerț la prețuri accesibile.

Cea mai nouă forma de psihoterapie sau dezvoltare personala online este sub forma unui program (aplicație online) ce cuprinde întregul proces, asa cum se întamplă și în cabinet.

 

Şedinţele de psihoterapie ONLINE:

Vor avea loc pe Zoom sau Skype.

Se desfăşoară în regim de confidenţialitate.

Durează 60 de minute.

 

Pentru psihoterapie, atunci când te confrunți cu o situație provocatoare în viața ta, dupa prima sedinta, vom sti care este numarul de sedinte de care ai nevoie pentru a rezolva problema pe care o ai.

Presupun o colaborare permanentă între tine şi terapeut, astfel încât opiniile şi preferinţele tale vor fi luate mereu în considerare.Durata intervenţiei poate varia de la câteva săptămâni la câteva luni şi foarte rar mai mult de un an, în funcţie de ceea ce îţi doreşti să obţii de la terapie.

În cazul în care ai întrebări legate de modul în care se desfăşoară şedinţele de psihoterapie ON-LINE, îmi poţi scrie folosind formularul de contact de mai jos.