Pentru cei interesați de Competențele mele profesionale

Buna, din nou :). Sunt Beatrice Enăchescu, Psiholog și Psihoterapeut, Facilitator Constelații Familiale (in formare). Am absolvit Facultatea de Psihologie din cadrul Universității Bucuresti și am mai multe formări de specialitate în cadrul psihologiei: Psihoterapeut cu formare în hipnoza și terapia cognitiv – comportamentală, formare în Shema Terapy, Formare în EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing), formare în Terapia sistemică de cuplu și de familie.
Am specializare atât pe partea de psihoterapie și hipnoză clinică cât și medicina complementară, holistică – șamanism, reiky, radiestezie, EFT – tehnica de eliberare emoțională, Theta Healing, certificate of course with Joe Dispenza, Gregg Braden, Echart Tolle, Alberto Villoldo.
PSIHOTERAPEUT IN TERAPIA COGNITIV COMPORTAMENTALA (AHPCC)

Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) porneste de la relatia de reciprocitate intre procesele cognitive (ceea ce gandim), emotii (ceea ce simtim) si comportamente; altfel spus gandurile genereaza emotii, care la randul lor genereaza comportamente.
Centrarea clientului pe “AICI si ACUM”
Evaluarea aspectului/aspectelor ce urmeaza a fi imbunatatite si stabilirea unei relatii dintre ganduri, emotii si comportamente
Elaborarea unor strategii si implementarea acestora inclusiv prin “teme de casa” in vederea dobandirii unor noi abilitati utile si benefice pentru client
Furnizarea unor tehnici si/sau parghii care contribuie la optimizarea calitatii vietii clientului
TCC poate fi aplicat cu succes in terapia individuala, de grup, de cuplu sau familie.

FORMARE IN TERAPIA SCHEMELOR COGNITIVE 

Intri în relații cu persoane care se poartă rece cu tine? Simți că nimeni nu te-ar putea iubi dacă te-ar cunoaște cu adevărat? Pui nevoile altora inaintea nevoilor tale așa încât nevoile tale nu sunt niciodată satisfăcute? Pui o mare presiune pe tine? Continui să fii nefericit(ă) chiar dacă aparent te bucuri de succes și apreciere?

Mintea este fascinantă, reușim cumva să recreem la vârsta adultă, situații extraordinar de similare cu cele distructive din copilarie. Schemele mentale reprezintă modalitatea prin care recreăm aceste tipare. Termenul de schemă vine din psihologia cognitivă. Schemele reprezinta convingeri adânc inrădacinate în subconștientul nostru despre noi înșine și despre lume, pe care le-am invățat în perioada timpurie.

Rezultatul este că, în viața noastră de adulți, ajungem să recreem acele situații din copilărie care ne-au facut cel mai mare rău.

Vestea bună este că aceste scheme mentale pot fi schimbate! Dar pentru asta e nevoie acțiune. Schimbarea implică, de asemenea, disciplină, disponibilitatea de conștientiza și a accepta schema, de a simți durerea și de a-ți înfrunta capcana fără ocolișuri. TU ești pregatit(ă) să ieși din starea de confort ca să faci o schimbare in BINE în viața ta?

FORMARE IN HIPNOZA CLINICA

Evaluare si optimizare cognitiv-comportamentala si emotionala
Identificarea si valorizarea resurselor proprii pentru depasirea oricarei situatii dificile de viata
Accesarea resurselor interioare si a capacitatii de auto-vindecare prin hipnoza
Imbunatatirea (inclusiv prin hipnoza) a diferitelor aspecte de viata, fie ca vorbim de:

 •  Fobii (fobia de avion, spatii inchise, spatii deschise, vorbitul in public),  
 •  Vindecarea unor rani emotionale, 
 • Vindecarea traumelor din trecut 
 •  Excesul ponderal,
 •  Insomnii,
 •  Eliminarea oboselii si a stresului,
 •  Îmbunatatirea memoriei,
 •  Întarirea eului si cresterea stimei de sine.

Daca vrei sa stii mai multe despre HIPNOZA, te invit sa citesti AICI articolul ”Hipnoza, ce facem cu ea, ne distram sau ne vindecam?!

FORMARE IN TERAPIA SISTEMICA DE CUPLU, DE FAMILIE SI COPIL

Psihoterapia de cuplu ajută orice cuplu să recunoască și să rezolve conflictele și să-și imbunătătească relația. Procesul de consiliere a cuplurilor va aborda teme privind modele comportamentale și de comunicare, natura conflictelor voastre și cum funcționează relația voastră.

Cu toții începem această viată cu o familie, fie că familia este compusă din rude de sânge sau o familie adoptivă. Familia pe care o dobândim la naștere influentează fiecare aspect al vieții noastre, cine suntem și cine devenim. Invătăm cum să iubim și cum să interactionăm cu alții din aceste prime relații importante. Dar nu toate familiile sunt mereu stabile, sănătoase și fericite. Stresul vieții moderne, nevoia unui echilibru mai bun între viața profesională și viața personală, o criză de familie de un fel sau altul sau provocări legate de sănătatea unor membri ai familiei, copiii cu dizabilităti, stresul financiar pot crea situații care necesită ajutor pentru rezolvare.
Terapia familială oferă familiilor o modalitate de a dezvolta sau menține o familie sănătoasă și functională in condiții optime.

FORMARE ÎN  CONSTELAȚII SISTEMICE CU ION BUCUR SI JUTTA TEN HERKEL

Cum se produce vindecarea?

Dacă vrei să înțelegi cum se produce vindecarea e nevoie sa întelegi în prealabil abordarea sistemică ce sta la baza Constelațiilor Familiale.

Adică, familia este văzută ca un întreg (sistem) în care fiecare membru interferează cu ceilalți astfel încât orice parte disfuncțională din sistem produce efecte asupra întregului.

Fericirea îmi este deplină cand toti cei care apartin familiei mele isi gasesc loc in inima mea.

Pentru ca iubirea sa înfloreasca într-o familie, ea trebuie sa fie insotita de ADEVAR  și are nevoie de ORDINE. IUBIREA singura NU este suficienta.

Noi suntem conectati intr-un SISTEM MAI CUPRINZATOR, UN SISTEM FAMILIAL. Acestui sistem ii apartin parintii, bunici, familia extinsa (unchi, matusi), strabunicii, stramosii nostri.

In interiorul acestui sistem, toti suntem condusi de o forta comuna. Aceasta forta asculta de aumite LEGI. Sistemul familial este un camp spiritual.

Acest camp se gaseste uneori in DEZORDINE.

Dezordinea apare cand cineva care apartine campului este EXCLUS, RESPINS SAU UITAT. Caci aceste persoane uitate sau respinse se afla in rezonanta cu noi prin intermediul acestui camp. Caci in acest camp, actioneaza o lege fundamentala: toti au dreptul la APARTENENTA. Nimeni nu poate fi respins.

Legile iubirii si incalcarile acestei legi (ordine, schimb, apartenenta) pot crea “mosteniri” pe care generatiile ulterioare trebuie sa le poarte pana la restabilirea ordinii firesti a lucrurilor.

Iar daca cineva este respins, indiferent pe cei temei, sub influenta acestui camp, prin aceasta rezonanta, alt membru al familiei va fi desemnat sa il reprezinte pe cel exclus. Cum și De Ce?

Aceasta legatura inconstienta se face in baza Iubirii Oarbe prin care se stabileste o loialitate inconstienta care poarta denumirea de incurcatura sistemica.

Metoda constelatiilor familiale exploreaza dinamicile inconștiente, ascunse din neam si ofera o noua perspectiva asupra relatiilor din interiorul acestora.

Scopul metodei este sa dezvaluie aceste dinamici inconstiente si neasteptate din sistem ca sa restabileasca fluxul de iubire respectand principiile de baza (apartenenta, ordine, respect si schimb).

TRAINER  / FORMATOR
 • Mindfulness si leadership
 • Mindfulness si performanta
 • Stress management
 • Work life balance
 • Time management
 • Leadership autentic
 • Coaching pentru performanta
 • Motivatie si atitudine

Obiectivele cursurilor noastre: motivarea participantilor, rezolvarea conflictelor, aplicarea metodelor si tehnicilor speciale de training: incurajarea reflectiei personale si a auto-formarii, promovarea valorilor prin dinamica de grup, lucrul in echipa, abordarea flexibila; stabilirea strategiei si construirea programului de training în funcție de nevoile concrete ale angajaților și ale companiei

 

Certificate of Course EMDR Eye Movement Desensitization and Reprocessing – MindMaster cu Cătălin Zaharia (ECP, NLP+) și Peter Shultz, EMDR trainer, ECP, NLP+

O  procedură psihoterapeutică extrem de eficientă și profundă. Aplicabilitatea este foarte valoroasă în tratarea traumei și a altor tulburări psihologice. EMDR se bazează pe modelul adaptativ de procesare a informației la nivel cerebral. Dacă informația referitoare la un eveniment traumatizant nu este procesată deplin, percepțiile dureroase inițiale împreună cu oricare alte gânduri vor fi stocate și menținute intacte. la momentul trăirii unui eveniment copleșitor (omoruri, sinucideri, avorturi, copil din flori, trădare, faliment, accident de mașină), centru vorbirii se decuplează, la fel și lobul frontal, acea parte a creierului responsabila pentru trăirea momentului prezent. Se descarcă o mare cantitate de hormoni de stress, (cortizol, adrenalina si noradrenalina) care rămâne în memoria celulara. Dacă aceste percepții dureroase nu sunt procesate corect, ele vor deveni baza gândurilor și emoțiilor disfuncționale ce caracterizează tulburarea de stres post-traumatic – PTSD. Simptomele PTSD vor dispărea numai prin procesarea completă în creier a tuturor acestor elemente.

EMDR folosește mișcări oculare bilaterale, precum acelea care apar în faza de somn REM, pentru a stimula ambele emisfere ale creierului și pentru a activa centrii de procesare a informației pe care PTSD i-a blocat. Aceste mișcări ale ochilor au rolul de a scădea intensitatea imaginilor și emoțiilor asociate evenimentului traumatizant. Pe măsură ce creierul trece prin această desensibilizare de stres, se deschide calea spre a procesa amintirile traumatizante împreună cu informații pozitive noi și adaptative, care urmează să fie stocate apoi în memorie. Practic, lobul frontal se cuplează din nou cu centrii vorbirii, având posibilitatea procesării integrale a evenimentului copleșitor însoțit de noi informații adaptative. Terapia EMDR cuprinde mai multe faze și poate dura câteva luni.

 

Certificate of Course “Pregătirea pentru schimbare – Intervenții motivaționale
în consumul de substanțe psihoactive” – Asociația CATHARSIS

I. PREGĂTIREA PENTRU SCHIMBARE – Stadiile schimbării

Modelul transteoretic al schimbării. Ciclul schimbării (Prochaska & DiClemente). Etapele schimbării. Procesele cognitive, afective și comportamentale ale schimbării
Dinamica ambivalenței în dependența de substante psihoactive. Conflictul dintre ”pro” și ”contra”
Specificul motivației persoanei consumatoare. Dificultăți neuro-cognitive și afective specifice în renunțarea la consumul de droguri sau la alte dependențe.

II. MODALITĂȚI DE INTERVENȚIE

Motivație și autoreglare emoțională în comportamentul persoanelor dependente
Interviul Motivațional; fundamente teoretice si conceptualizare (Rollnick & Miler, etc) Explorarea si rezolvarea ambivalentei legate de consum.
Modalități de lucru în cadrul Interviului Motivațional, corelarea cu stadiul din ciclul schimbării
Alte tehnici motivaționale. Terapia de îmbunătățire motivațională (Motivațional Enhancement Therapy). Principii și obiective
Planul schimbării. Scop. Obiective. Resurse. Rezultate
Studii de caz. Aplicații practice

Certificate of Course “Reproiecteaza-ti destinul!” cu dr. JOE DISPENZA

 • Dezvoltarea si implementarea unui program de dezvoltare personala si profesionala
 • O călătorie interioară către Necunoscut!
 • Doar in Necunoscut scapi de lanturile durerii trecutului
 • Necunoscutul e locul unde conștiința ta se poate schimba cu adevărat, locul în care se pot produce adevărata transformare și adevărata manifestare!
 • Realitatea ta personală iti creează propria realitate. Stăpânestet-ti gândurile ca să-ti stăpânesti viața.
 • Accesarea campului cuantic si extragerea potentialului dorit/creativ din multitudinea de potentiale posibile.
 • Cheia schimbarii realitatii prezente intr-una mai buna: o INTENTIE clara, o IMAGINE clara, o EMOTIE elevata, mai puternica decat trecutul tau.
 • Mintea are un rol covarsitor in vindecarea corpului – corpul se poate vindeca doar și prin intermediul gândurilor (“Efectul Placebo” asa cum s-a dovedit stiintific).
 • In urma muncii interioare vei dobandi echilibru intre viata personala si cea profesionala, optimizare si eficienta personala.

Certificate of Course  – Curajul de a visa – ALBERTO VILLOLDO 

 • Toată înțelepciunea și învățăturile șamanice
 • Cartea de Aur si Cartea de Argint a vietii.
 • Samanii au o poveste foarte frumoasa despre destin, ei cred cu tarie ca omul are 2 carti de viata, O CARTE DE AUR si o CARTE DE ARGINT. Diferenta intre cele doua este ca in cartea de aur sunt pagini goale si omul poate sa isi scrie propriul scenariu de viata asa cum isi doreste el, iar in cartea de argint paginile sunt deja scrise cu un scenariu prestabilit dat de mostenirea stramosilor tai.
 • Exerciții, instrucțiuni și meditații spre un vis care devine realitate
 • Calea sarpelui, calea tigrului, calea pasarii colibri si calea vulturului, etape necesare a fi parcurse in dezvoltarea ta
 • Intrebarea mea pentru tine este: TU ce carte ai ales, pe cea de argint sau pe cea de aur? A CUI VIATA VREI SA O TRAIESTI,  A FAMILIEI TALE (a dramelor, scenariilor repetative, din neamul tau) SAU A TA?

Certificate of Course MEDICINA ENERGETICA 2 – ALBERTO VILLOLDO

 • Cei șase piloni ai Sinelui Vindecător
 • Iluminarea chakrelor, rotite energetice care regleaza/influenteaza glandele corpului, glande care la randul lor regleaza activitatea sistemelor si organelor tale
 • Intelepciunea samanilor in vindecarea corpului si a sufletului tau

Certificate of Course Puterea stării de Prezenţă  – ECKHART TOLLE 

 • Evadarea din închisoarea trecutului si din grijile viitorului, respectiv din depresie si anxietate
 • Prin starea de prezenta AICI si ACUM afli ce e e cu adevaratat  important din viața ta
 • Crearea realitatii prin intermediul eului profund
 • Prin Puterea Prezentului, poti sa inveti sa iti explorezi geografia launtrica si sa desenezi diagramele puterii tale interioare pe care sa le folosesti toata viata.

Certificate of Course Cine suntem?” – GREGG BRADEN

 • O calatorie in istoria omenirii, omul nu este un experiment genetic si nici o exponata superioara a maimutei, dovezi stiintifice publicate in revistele de specialitate
 • Descoperiri stiintifice in domeniul creativ al inimii, inima creeaza un camp electromagnetic cu mult mai mare decat creierul – Institutul HearthMath
 • Armonia creier – inima, instrumentul creator la indemana celui care vrea sa isi schimbe IN BINE viata
 • Cum sa accesezi mintea subconștientă pentru a-ti schimba tiparele de undă cerebrală in vederea crearii unei  noi personalitati și a unei noi  realitati personale
 • Codul Secret din ADN-ul uman.
TERAPEUT THETA HEALING – Terapeut Theta Healing certificat si acreditat international prin THInK Institute of Knowledge of USA
 • Basic DNA
 • Advanced DNA
 • Jocul vietii
 • Dig Deeper
 • Manifestare si Abundenta

Alaturi de mine am o ECHIPA DE PROFESIONISTI formata din traineri, psihologi, formatori, antreprenori, consilieri in dezvoltare personala si profesionala, promotori ai educatiei si spiritului de echipa. 

Investim în oameni! Investeș-te și tu, la randul tău, în tine! Crede-mă, este cea mai valoroasă investiție și merită din plin!