Suflete pereche intre mit si realitate

Ceea ce stim despre sufletele pereche este ca au stat mereu la baza marilor opere de arta si continua sa cucereasca si azi inimile si interesul oamenilor.

LEGENDA SUFLETELOR PERECHE

Legenda sufletelor pereche a aparut pentru prima data la Platon care ne vorbeste despre Mitul Androginului. Fiind un cunoscator si un initiat al acelor timpuri, Platon descrie in opera intitulata ”Banchetul” ca oamenii, la inceputuri, erau lipiti spate in spate, sub forma unor fiinte androgine.

Puterea imensa a oamenilor i-a facut pe zei sa fie gelosi, motiv pentru care au hotarat sa-i desparta pentru a-i putea controla mai usor. Oamenii au fost profund indurerati de pierderea jumatatii iar mai tarziu, zeii impresionati de tristetea oamenilor, l-au trimis pe Eros sa ii ajute sa se regaseasca.

Mitul androginului il regasim in noul curent gnostic aparut la inceputul secolului trecut, care sustine ca Dumnezeu a creat initial sufletele androgine – pe jumatate femeie, pe jumatate barbat – care s-au despartit odata cu plecarea din Rai.

Potrivit acestui curent, aceste suflete se reincarneaza de mai multe ori pentru a se curati de pacate si pentru a se regasi unul pe celalalt. Atunci cand doua suflete se intalnesc si ating desavarsirea manifestata prin iubirea neconditionata fata de sine si de semeni, cei doi se reunesc si raman impreuna.

Aceeasi viziune o intalnim si la Liviu Rebreanu in romanul ”Adam si Eva”. Un barbat si o femeie proveniti din aceeasi unitate spirituala s-au separat in doua si au intrat in viata materiala; ei continua sa se caute mereu in tumultul imens al vietii omenesti, timp de sapte vieti, pentru a se reuni si regasi unitatea paradisiaca initiala.

In aceste sapte vieti cand  sufletele pereche se intalnesc, se intampla ceva magic intre ei si se comporta de parca s-ar fi cunoscut dintotdeuna: ”cand i-am intalnit privirea, m-am cutremurat pana in temeliile fiintei mele, ca si cand mi-ar fi lamurit fulgerator toate misterele vietii.”

CE AR PUTEA SA NE SPUNA NUMEROLOGIA

Unii intreaba pe buna dreptate, de ce sufletele pereche trebuie sa se intalneasca de sapte ori? La aceasta intrebare ar putea raspunde numerologii care pot explica ca numarul sapte este numarul desavarsirii, format din cifra 3 (spiritul, trinitatea) si cifra 4 (materia).

Desavarsirea spiritului in materie reprezinta cea mai inalta treapta pe care o poate atinge omul, treapta pe care biserica o numeste mantuire, iar alta doctrina iluminare.

O alta intrebare sustenabila ar fi aceea daca oamenii se intrupeaza doar de sapte ori sau de mai multe ori?

Unii sunt de parere ca omul are mai multe intrupari pana la desavarsirea lui, pe parcursul carora intalneste 1) suflete compatibile care se ajuta reciproc la evolutia lor spirituala, 2) suflete cu care are relatii karmice, pe care trebuie sa invete sa le iubesca ca sa poata iesi din acea relatie karmica, 3) cat si sufletul pereche.

Dincolo de toate aceste mituri, sunt multi oameni care povestesc ca au avut experiente extraordinare in care rationalul a facut loc supranaturalului.. comunicare telepatica, cunoastere intuitiva a gesturilor si a actiunilor celuilalt, vise premonitorii.

Descrierile desi par diferite in esenta sunt aceleasi: „atunci cand are loc intalnirea fizica dintre cele doua suflete pereche, il recunosti ca facand deja parte din tine, chiar daca il vezi pentru prima oara. Se creeaza o legatura magica, despre care ai impresia ca a existat dintotdeauna, chiar daca acum o constientizezi. E vorba de o contopire totala.” (Lee Ann Wiseman)

PE TREPTELE EVOLUTIEI PERSONALE 

In pofida legaturii puternice dintre parteneri, dat fiind faptul ca cei doi sunt pe trepte de evolutie spirituala diferita, de multe ori relatia se destrama iar despartirea este de cele mai multe ori devastatoare.

De ce devastatoare? Pentru ca atunci cand esti in prezenta unei astfel de persoane, aceasta iti ofera ceea ce tie iti lipseste sa fi un tot unitar.

In momentul in care unul pleaca, celalalt se destabilizeaza avand impresia ca o data cu plecarea jumatatii ia o parte din el. Cu adevarat, cu ceea ce pleaca, ii apartine doar lui/ei, dar pentru ca ai avut impresia ca te-ai intregit in prezenta sufletului pereche, despartirea de celalalt iti provoaca senzatia ca se rupe ceva din tine si nu mai esti un tot.

Si daca ambii parteneri ar fi pe aceeasi treapta de evolutie spirituala ar putea ramane ca sa atinga desavarsirea impreuna ? E greu de raspuns la aceasta intrebare.

Multi isi doresc sa-si intalneasca sufletul pereche dar nici macar nu stiu ce presupune.

Trebuie sa ai insusite multe virtuti ca sa poti oferi echilibru celui de langa tine pentru ca altfel i-ai face mult rau. Fiecare gest, cuvant, privire ar trebui sa fie in armonie cu ambii parteneri pentru ca celalalt cunoaste fiecare gest, privire fara sa fie nevoie de nici un cuvant. O privire necugetata, un gand nepotrivit ar fi o sageata in inima celuilalt.

De aceea, ideal ar fi ca fiecare sa lucreze la evolutia spirituala si sa ajunga sa fie un INTREG CU SINE INSUSI iar la cea de-a sapte intalnire cu sufletul pereche sa se intalneasca un cerc (care prin definitie inseamna perfectiune), cu un alt cerc care sa se suprapuna si sa fie un tot unitar.

REALITATEA  PREZENTA

Realitatea este ca fiecare experienta de dragoste ajuta la desavarsirea sufletului iar optim pentru fiecare, in loc sa astepte sa-si intalneasca sufletul pereche, sa lucreze cu sine insusi ca sa fie mai bun si sa invete iubirea neconditioanata in fiecare relatie in care se implica.

Iar Universul intr-o buna zi il va recompensa si ii va face o surpriza minunata!

Va imbratisez cu drag!

Autor: Beatrice Enachescu

Daca ti-a placut articolul nu uita sa dai un LIKE la PAGINA sau un share !
Cu drag, Echipa Viata la Prezent

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite