PERSPECTIVA STIINTEI DESPRE CREATIE

Confom teoriei Big Bang, Universul cu tot ceea ce inseamna el miliarde de galaxii a fost comprimat intr-o particula infinitezimal de mica care a explodat la momentul T0 si s-a extins peste tot, creand tot ceea ce exista in Univers si continuand sa se extinda si astazi. Intrebarea care se pune estecine a creat acea particula infinitezimal de mica ?

Teoria Big Bing-ului a avut lacunele ei si a trecut prin diverse etape de dezvoltare. Ideea ca Universul nu este static, ci se afla intr-o stare de expansiune, a fost propusa inca de la inceputul anilor ‘20, insa a fost privita cu o doză mare de scepticism.

Primul om care a propus ideea unui univers în expansiune a fost matematicianul rus Alexander Friedmann, ipoteza preluata si demonstrata de tanarul preot belgian pasionat de cosmologie, Georges Lemaître. El a ajuns la concluzia ca universul a inceput intr-o mica regiune compacta pe care l-a numit „atomul primitiv”care a explodat si a generat toata materia din Univers devenind universul în care trăim astăzi. Bineinteles, teoria lui nu a fost intampinata cu bratele deschise de catre ceilalti oameni de stiinta pentru ca a venit cu o noua viziune legata de timp si spatiu. ”Dacă lumea a început cu o simplă cuantă, noţiunile de timp şi de spaţiu nu ar avea vreun înţeles la început. Ele ar începe să aibă un înţeles abia atunci când cuanta iniţială s-a fragmentat în mai multe cuante. Aşadar, dacă această sugestie este corectă, începutul lumii a avut loc cu puţin înainte de începutul timpului şi a spaţiului, dupa cum afirma insusi Georges Lemaître.

Prin noile descoperiri s-a stabilit ca varsta Universului este de 13 miliarde de ani iar din tumultul iniţial al universului au apărut entităţi separate — protoni, neutroni, fotoni, electroni — şi forţe distincte, printre care forţa puternică, forţa slabă şi forţele gravitaţiei şi a electromagnetismului. După câteva sute de mii de ani, universul a devenit suficient de rece pentru a permite protonilor şi electronilor să formeze atomi stabili, iar materia din univers a devenit neutră din punct de vedere electric. Drept rezultat, materia şi energia au încetat să mai interacţioneze în mod constant, iar radiaţia a început să circule liber prin univers. Pe măsură ce universul s-a extins, temperatura radiaţiei a scăzut, iar acum este detectabilă ca radiaţie cosmică de fond.

Dezbaterile cu privire la teoria Big Bang-ului continua si azi mai ales in ceea ce la expansiunea universului. Noile descoperiri arata ca gaurile negre sunt deopotriva, distrugatoare si creatore conform unui studiu prezentat la intrunirea Societatii Astronomice Americane de la Florida. Sunt distrugatoare pentru ca absorb o mare cantitate de energie rezultata din interactiunea a doua galaxii (impiediand galaxiile sa devina prea mari), si totodata creatoare, pentru ca ejecteaza inapoi in spatiul galactic o parte din energia care o inghite formand originea unei noi stele.Totul in Unives este energie, nimic nu se pierde, nimic nu se castiga, totul se transforma!

Autor: Beatrice L.

———————————————————————

Cum imi pot regasi echilibrul interior ? Ce sa fac sa am relatii  armonioase cu cei din jur? Cum pot depasi blocajele si fricile  care ma impiedica sa am viata pe care o doresc? Ce ma implineste ? Care este scopul meu in viata ? 

Te invitam alaturi de noi sa gasim impreuna cu mult curaj raspunsul la aceste intrebari. Daca te-ai decis sa faci acest pas, scrie-ne pe adresa viatalaprezent@gmail.com si iti vom oferi solutii referitoare la acest subiect.

Intr-adevar, a-ti intalni umbra necesita mult curaj, vointa si sinceritate, fiind si o conditie necesara pentru cea mai aventuroasa si mai importanta calatorie, cea catre tine insuti. 

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite