Prietenia, un dar nepretuit

 

”Beatrice, am senzatia ca nimeni nu ma mai intelege, nici macar prietenii mei.

In ce sens crezi ca prietenii tai nu te mai inteleg? am intrebat-o pe Alina intr-una din sedintele de coaching.

Pur si simplu nu sunt de acord cu ceea ce fac.

Sa inteleg ca tu ai vrea ca prietenii tai sa te aprobe intotdeauna? Dar tu faci asta, ii aprobi pe ei in tot ceea ce fac?

Se gandeste si dupa un timp imi raspunde usor zambind.

Nu, nu intotdeauna.

De ce?

Pentru ca suntem atat de diferiti…”.

Da, intr-adevar, suntem diferiti si asta face parte din farmecul prieteniei, fie ca vorbim de o relatie de cuplu, de o prietenie legata de pe bancile liceului sau printr-un context inedit al vietii in care am intalnit Oameni Frumosi in viata noastra.

Pana la urma cine sunt cu adevarat prietenii nostri? ”Acei oameni care sunt in stare sa mearga pana in panzele albe si inapoi împreuna cu tine, desi niciodata nu-ti vor spune asta. Dar ti-o vor demonstra cu fiecare ocazie”.

Asemeni oameni sunt putini, ii poti numara pe degetele de la o mana, dar daca stii ca sunt, te poti considera un om norocos.

SA AI OAMENI FRUMOSI LANGA TINE ESTE O BINECUVANTARE

Viata este mai frumoasa atunci cand ai cu cine sa imparti clipele minunate iar prietenul adevarat se bucura pentru binele tau impartasind aceste emotii impreuna.

Dar in viata mai sunt si provocari, viata fiind un drum cu suisuri si coborasuri, iar in momentele mai putin usoare ai ocazia sa vezi daca o prietenie este autentica sau nu.

Pe prieteni nu trebuie sa-i vedem in fiecare zi, sunt poate luni sau chiar ani in care nu ne intalnim fiind prinsi in valtoarea vietii, dar asta nu inseamna ca i-am uitat sau i-am dat la o parte din viata noastra.

Ba, dimpotriva, ii simtim langa noi, stiind ca ne putem baza pe ei, ca ne sprijina neconditionat si ne accepta asa cum suntem, cu bune si cu rele.

Uneori se intampla ca prietenii nostri sa nu fie de acord cu noi. Poate nici noi, la randul nostru, nu suntem de acord intotdeauna cu tot ceea ce fac ei, dar un PRIETEN ADEVARAT ARE CURAJUL SA-I SPUNA CELUILALT CEEA CE GANDESTE si ceea ce ar putea sa indrepte in viata lui.

Intr-o relatie de prietenie, NIMENI NU VREA SA SCHIMBE PE NIMENI, dar o alta perspectiva este binevenita.

Cine stie, poate intr-o buna zi iti dai seama, dupa ce te lovesti cu capul de tocul usii de mai multe ori, ca aceasta noua perspectiva e spre binele tau superior. Si poate ai vrea sa incerci sa vezi cum e si altfel…

Prietenia este relatia prin care se aduce un plus valoare fiecaruia dintre participanti. Aceasta este de fapt esenta prieteniei: sa te cunosti mai bine si sa descoperi lucruri cu totul si cu totul noi, despre care habar nu aveai, dar care merita din plin sa fie valorificate.

Oamenilor frumosi din viata noastra nu putem decat sa le multumim pentru ceea ce sunt si ceea ce fac pentru noi, iar noi, la randul nostru, constientizand darul nepretuit al prieteniei, sa le oferim iubirea si sprijinul nostru neconditionat.

Tu ce parere ai?

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite