Cum mi-am recăpătat Puterea Interioară

Viața vine la pachet cu multe provocări, dar și bucurii nemăsurate dacă îți dai voie să faci un pas către Schimbare ca să-ți recapeți Puterea Interioara.

Dar pentru asta ai nevoie de Curaj … căci, orice pas către schimbare înseamnă Necunoscut.

Ironic este că, singurul în măsură să ofere o schimbare ÎN BINE este Necunoscutul… căci altfel, cunoscutul (familiarul) îl știi deja și nu este prea roz.

Mai ales când cuțitul ți-a ajuns la os. Așa nu se mai poate!

Dar ce te faci când cuțitul la os îl simți dupa 20 ani de relație?

Trăiești în tot acest timp cu speranța că va fi mai bine, că partenerul se va schimba și veți trăi fericiți până la adânci bătrâneți?!

Și uite așa, timpul trece, partenerul nu se schimbă și tu rămâi doar cu speranța și cu un gând amar: ce nașpa-i viața!

Dar cum ar fi dacă, în loc să aștepți în zadar, TU faci primul pas către schimbare?!

Tu te schimbi, tu hotărăști încotro să o pornești ca să nu mai fii o barcă în derivă pe valurile vieții.

Cum o sa fie la început? Deloc ușor!

Cum o să fie pe parcurs? Eliberator!

Cum o să fie la sfârșit? O sa spui că a meritat din plin!

De ce spun asta?

Pentru că eu am trait această experiență, inclusiv a cutitului la os. Și nu, nu mi-a fost ușor, dar afirm cu tărie că a meritat din plin această călătorie!

Și o vad la clienții mei, nu la toți, doar la cei cu adevarat dornici să renunțe la tot, inclusiv la ego-ul lor mare, minunat si extraordinar ca sa descopere …. Ce?

Citeste mai jos și vei afla ce descoperi când pornești în această călătorie fascinantă.

Este povestea de viață a unei cliente, Corina I., pe care o admir foarte mult pentru curajul, tăria, perseverența și frumusețea interioară.

 

 • “Am lucrat mult cu mine (aproximativ 3 ani de terapie)…. și nu a fost ușor!!!! Au fost momente când nu puteam să funcționez pentru a-mi îndeplini sarcinile zilnice de la birou. Au fost multe emoții reprimate de-a lungul timpului, care au ieșit la suprafață în toată acestă perioadă (și care s-au văzut inclusiv pe corpul fizic) dar, cu multă DETERMINARE, am ajuns astăzi aici! Mi-am recapatat Puterea Interioara!

 

 • Am scormonit în INTERIOR, am decopertat straturi după straturi ca să pot înțelege cum am funcționat până atunci, cât este despre mine și cât sunt credințe preluate, cât este despre rănile Copilului Interior, care se răzvrătea pentru că anumite nevoi nu îi fuseseră împlinite în copilărie și cum, Adultul matur de astăzi este responsabil acum de propria viață și de propriile decizii!

 

 • Am lucrat mult la relația cu MAMA și cu TATA și, atunci când am înțeles faptul că au făcut și ei ce au putut și cum au putut, fiind la rândul lor impactați de relația cu părinții lor și cu patternurile văzute în familiile de origine, acționând la rândul lor din propriile răni și, atunci când am reușit să îi am în INIMA MEA așa cum sunt ei, lucrurile s-au așezat foarte frumos în sufletul tuturor, restabilindu-se un echilibru interior pentru fiecare dintre noi!

 

 • Am înțeles faptul că OAMENII NU SE SCHIMBĂ decât dacă își doresc cu adevărat și că nu putem schimba pe nimeni atâta timp cât schimbarea nu vine din Interiorul fiecăruia, motiv pentru care am renunțat, pe cât a fost posibil, la așteptări din exterior!

 

 • Am început să-mi ascult Intuiția, să trec lucrurile prin propriul filtru de gândire și să am mai multă Încredere în mine și mai mult Curaj în a ACȚIONA

Iubirea de sine, un ingredient esential in vindecare

 • M-am valorizat mai mult, mi-am făcut timp și pentru mine, am devenit mai Blândă și Bună cu mine, nu am mai pus Presiune pe mine și pe cei din jur, am renunțat la Perfecțiune, cu alte cuvinte M-AM PUS PE PRIMUL LOC!

 

 • Am acceptat Complimente de la cei din jur, mi-am schimbat Aspectul fizic, Atitudinea și Ținuta, iar Stima mea de sine a avut de câștigat!

 

 • Am participat la cursuri și workshopuri de dezvoltare personală, care mi-au adus multă Claritate!

 

 • Am cunoscut Oameni noi care m-au vazut fix așa cum sunt EU și m-am lăsat văzută la rândul meu de către aceștia, cu toată Vulnerabilitatea mea, acceptând faptul că și ea face parte tot din mine!

Cum scapi de frica?

 • DOAR TRECÂND PRIN FRICĂ, MI-AM RECĂPĂTAT ÎNCREDEREA ÎN MINE!

 

 • Cu FERMITATE (Puterea prin Blândețe) am reușit să mă repoziționez conform valorilor mele și să reușesc ca tot ceea ce am întreprins până acum să aibă finalitatea dorită de mine.

 

 • Am învățat să pun limite, să îmi identific nevoile și să le comunic celorlalți, să mă contectez emoțional cu mine și cu anumiți oameni, să fiu asertivă, să spun și NU și să nu îmi mai reprim emoțiile!

 

 • CU MULTĂ CREDINȚĂ ÎN DUMNEZEU, CARE AM SIMȚIT CĂ A FOST ȘI ESTE LÂNGĂ MINE TOT TIMPUL, MI-AM RECĂPĂTAT PUTEREA INTERIOARĂ!!!

 

Poate te regasesti si tu in acest articol sau poate cunosti oameni pe care i-ar ajuta sa inteleaga ca nu este imposibil sa porneasca pe drumul schimbarii.

Un sfat am sa-ti dau, mai ales ca, asa cum mentionam mai sus, drumul asta l-am parcurs si eu; si la randul meu, am fost tentata sa alerg dupa himere, iluzii si fantezii de tipul, un curs magic care sa-mi rezolve toate problemele.

Nu exista asa ceva!

Bine, nici varianta terapie 10-15 ani nu cred sa fie o solutie :).

Dupa parerea mea, drumul eficient este cel in care faci pasi mici si siguri, ca sa-ti cladesti o fundatie solida pe care sa construiesti mai departe toata viata!

Asta a facut Corina in tot acest timp, iar ceea ce urmeaza, zile insorite si mai putin insorite, se vor asterne peste acesta fundatie solida si rezistenta.

 

TU, ce vrei să schimbi la tine ca să-ți recapeti Puterea Interioara?

Te îmbrățișez cu drag, Beatrice

foto: Taylor Swift

 

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite