Ce iti doresti de la o relatie?

Te-ai intrebat vreodata ce iti doresti de la o relatie?

La aceasta intrebare, cei mai multi oameni vor raspunde ceva de genul:

”Vreau ca cineva sa ma iubeasca si sa ma faca sa ma simt special/a.”
”Nu mai vreau sa fiu singur/a.”
”Vreau sa ma simt in siguranta.”

Ei spera sa obtina de la partener ceea ce nu isi dau ei insisi si ceea ce nu au primit in copilarie.

Si cand nu primesc ceea ce doresc de la partenerul actual, vor fi dezamagiti si vor considera ca au ales partenerul gresit.

Cand doi oameni se intalnesc pentru a obtine dragoste sau alte beneficii, decat pentru a invata, vindeca si impartasi, exista o mare posibilitate ca relatia lor sa nu dureze.

S-ar putea sa te gandesti, ”Corect! Nu acestea sunt motivele pentru care toata lumea doreste o relatie? De ce sa fi intr-o relatie daca nu, sa fi iubit, sa fi apreciat si sa nu te mai simti singur/a?”

Exista si un alt motiv pentru care ai putea sa doresti sa fi intr-o relatie: in scopul de a vindeca, a invata si a impartasi dragoste.

Opreste-te pentru o clipa si priveste in viata ta

Este important sa iti dai seama ca atragi oamenii care rezoneaza cu tine.

Ei se vor comporta cu tine in aceeasi maniera in care tu iti asumi responsabilitatea fata de tine  – ceea ce reprezinta nivelul de asumare a responsabilitatii personale pentru fericirea si bunastarea ta sau nivelul comun al abandonarii.

Avand in vedere aceasta realitate, ai sanse mai mari de a crea o relatie sanatoasa si iubitoare cu un partener atunci cand ai o relatie sanatoasa si armonioasa cu tine.

Ce e de facut in aceasta situatie?

Lasa mastile la o parte si accepta-te asa cum esti! Mergi la urmatorul tau nivel!

Exista doua motive foarte diferite pentru dorinta de a avea o relatie. Primul este despre ceea ce doresti SA OBTII, iar al doilea despre ceea ce doresti SA INVETI SI SA IMPARTASESTI.

Dar ca sa ajungi la al doilea motiv e imperios necesar sa vindeci trecutul, relatiile cu parintii, cu partenerii, cu tine insuti.

Ar fi bine sa te intorci spre interiorul tau si sa fi 100% cinstita cu tine.

Accepta realitatea

Cu adevarat, ce imi doresc eu ACUM de la o relatie?

Daca raspunsul la aceasta intrebare este momentan doar de a primi iubire, nu dispera.

Toti au trecut prin aceasta etapa.

Nimeni nu a ajuns la cea de-a doua etapa fara sa fi trecut prin prima.

Schimba focusul pentru a cauta solutii pentru tine

Poti sa inveti sa te acccepti si sa mergi la urmatorul tau nivel ajungand sa impartasesti bucuria, iubirea, increderea cu partenerul tau.

Relatiile reprezinta cel mai fertil teren pentru a invata despre ceea ce nu este inghetat in tine si de a avea o arena in care sa te desfasori ca sa te vindeci.

Cei mai multi au bagaje din copilarie care le poarta in relatie – cum ar fi frica de singuratate, de respingere, de abandon, etc. Aceste temeri se joaca, in general, cu un partener, ceea ce iti ofera o ocazie incredibila de a invata si a le vindeca.

Cu cat inveti mai mult sa-ti asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente, cu atat mai mult vei dori o relatie pentru a va impartasi iubirea, bucuria, implinirea.

In loc sa ai o relatie bazata doar pe beneficii (sa obtii ceva de la partener ?), doresti sa impartasesti cu partenerul tau din preaplinul tau.

Cand doi oameni se intalnesc pentru ca vor sa invete impreuna, sa se dezvolte impreuna, sa se vindece impreuna, sa-si petreaca timpul impreuna si sa-si impartaseasca dragostea, au o sansa buna de a crea o relatie de lunga durata. 

Ei nu mai sunt dependenti de ceea ce ofera partenerul, ei sunt in armonie cu sine si cu celalalt.

Iar cea mai profunda si frumoasa experienta de viata este impartasirea iubirii.

Autor: Beatrice Enachescu

Fondator: Viata la Prezent

Daca ti-a placut articolul si ai simtit ca rezoneaza cu ceva din tine, te rog sa dai un like!

 ***IMPORTANT***

Daca te-ai hotarat sa iti asculti INTUITIA ca sa faci acele schimbari in viata ta pe care SIMTI ca e momentul sa le faci, atunci TE INVIT sa participi la Programul de Coaching si Dezvoltare Personala 1 la 1 „Reconstruieste-ti viata! Da un nou sens vietii tale”.
AICI  vei afla toate detaliile acestui Program prin care faci un PAS concret ca sa ai viata si relatia pe care o meriti!

Amintește-ti, prima sedinta este GRATUITA! 

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite