Ce stă în spatele unei relații autentice și sănătoase?

Te-ai gândit vreodată ce stă în  spatele unei relații autentice și sănătoase?

“Multi barbati care au suferit diverse traume in copilarie si care s-au inchis emotional din aceasta cauza, prefera sa traiasca toata viata in spatele zidurilor pe care le-au ridicat in jurul inimii lor, in relatii in care nu exista o conexiune emotionala reala, ci doar una superficiala, fiindca ei nu isi simt/exprima niciodata emotiile.

Si exista o multime de metode pentru a te “amorti”, astfel incat sa nu mai simti acel GOL INTERIOR – exista medicamente, droguri, alcool, adictii de tot felul, exista varianta sa te cufunzi in munca, sa iti ocupi tot timpul cu ceva, sa duci o viata agitata/ aglomerata/ zgomotoasa, ca nu mai ai timp sa ramai singur si sa simti senzatia aceea de pustiu din interior.

La un moment dat, eu nu am mai putut sa fac asta, fiindca sanatatea mea ajunsese atat de precara, incat am fost nevoit sa aleg o alta cale. Si de atunci sunt intr-o CALATORIE CONTINUA, iar acum am ajuns sa fiu capabil pentru prima data in viata mea sa ma deschid cu adevarat in fata unei femei si in fata unei relatii de cuplu.

Si suferinta a fost cea care m-a adus aici, fiindca rand pe rand, relatiile mele au esuat si am suferit iar si iar, iar in final, am inteles ca este necesar sa schimb ceva in/la mine, ca este necesar sa ma uit in interorul meu, fiindca nu mai puteam continua asa.

Am ajuns la un punct in care i-am spus Vietii: “Ok, SUNT PREGATIT sa fac schimbarile necesare, fiindca nu vreau sa continui asa si nici nu vreau sa traiesc singur pentru tot restul vietii mele. Arata-mi ce am de facut si o sa fac, indiferent cat de greu va fi!”.

Iar Viata mi-a adus in Cale o femeie incredibila, care MI-A APASAT TOATE BUTOANELE, care a scos la suprafata traumele copilariei mele, care a scos la suprafata toata furia, frica si tristetea acumulate pana atunci in interiorul meu, ca sa le vad.

Si NU A FOST USOR,fiindca la inceput esti ca posedat de aceste emotii puternice care ies la suprafata si cu care nu esti obisnuit, cu care nu stii ce sa faci.

A fost un proces in care am trecut prin despartiri si impacari si in care eu am inceput sa constientizez tot ce era in interiorul meu, toate acele frici/furii personale pe care le proiectam asupra altora si am inceput sa lucrez cu propriile emotii.

Asa AM INTELES CA, DE FAPT, NU ERA VORBA DESPRE EA SAU DESPRE ALTII/ALTELE, care “imi faceau” ceva, ci era vorba despre COPILUL RANIT DIN INTERIORUL MEU.

Asa am inteles ca nu era “vina ei” ca imi apasa butoanele, ca ea nu facea decat sa scoata la lumina ceva ce era in interiorul meu (o furie, o frica, etc).

Asa am inceput sa ma schimb. Si A DURAT ANI DE ZILE; insa SUNT FERICIT ca acum nu mai este necesar sa patrund in acele zone intunecate in care m-am aflat in trecut.

Am facut lumina in acele zone din interiorul meu.
Acea femeie m-a adus Acasa, la ESENȚA FIINȚEI MELE.”
Miguel Dean traducere Mihaela Dan

PS Cu dedicație specială pentru cineva cu care lucrez o astfel de relație.
Merită să punctez că viceversa este perfect valabilă.

Vă îmbrățișez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite