O noua perspectiva asupra Rugaciunii
Azi am luat o hotarare, aceea de a schimba ceva in bine in viata mea, dar ca sa o pun in practica trebuie sa incep de undeva.
Stau si ma intreb cu ce sa incep? Imi revizuiesc gandurile si fac un mic rezumat a tuturor informatiilor pe care le am cu privire la schimbare.
In minte imi vine cartea lui Greg Braden ”Efectul Isaia”, o carte care mi-a trezit multe amintiri si care totodata mi-a raspuns la multe intrebari. Oare am uitat sa ne rugam cu adevarat?
Esenta rugaciunii este simtirea
Rugaciunea nu inseamna doar un monolog, inseamna sentiment, energie, o punte de legatura intre om si Dumnezeu. Nimeni nu ne invata cum sa ne rugam, fiecare o face asa cum crede el de cuviinta dar esenta rugaciunii este simtirea. Si indiferent daca multumim sau cerem, emotia vine la pachet.
Energia inimii poate sa puna in miscare tot ceea ce exista si poate face minuni pentru ca ea este o forta de neinchipuit care se afla in interiorul nostru.
Un mare indrumator crestin spunea ca noi toti suntem legati unii de altii prin energia dumnezeiasca si ca noi traim prin aceasta energie, nu avem viata de la noi pentru ca noi nu stim sa cream viata, viata ne este daruita.
Suntem legati prin acesta energie pe care fiecare o denumeste dupa preferinta Sursa, Energie cuantica sau Dumnezeu si nu izolati asa cum ne inchipuim noi, ci facem parte din Intreg, suntem o picatura din Ocean, fara insa a ne confunda cu Oceanul.
Scopul rugaciunii este materializarea
Atunci cand in rugaciune multumim, inima noastra ar fi bine sa fie cuprinsa de sentimentul de multumire si nu doar mentalul sa formuleze propozitii de multumire; la fel, cand cerem ceva, inima noastra ar fi bine sa fie cuprinsa de sentimentul implinirii cererii.
Pentru ca scopul rugaciunii este materializarea si cheia manifestarii ne-a dat insusi Iisus Hristos: “Adevărat zic vouă că oricine va zice acestui munte: Ridică-te şi te aruncă în mare, şi nu se va îndoi în inima lui, ci va crede că ceea ce spune se va face, se va implini lui orice va zice. De aceea vă zic vouă: Rugându-vă, toate câte cereţi, să credeţi că le-aţi si primit şi le veţi avea” (Evanghelia dupa Marcu).
Cuvintele lui Iisus se imbina perfect cu ultimile descoperiri in domeniul stiintei, mai ales a fizicii cuantice dar despre asta am vorbit in articolul intitulat ”In ce fel ne influenteaza gandurile noastre viata” https://viatalaprezent.ro/in-ce-fel-ne-influenteaza-gandurile-noastre-viata/.
Rugaciunea o punte de legatura intre om si Dumnezeu
Rugaciunea este o tehnica prin care ne ridicam la Dumnezeu, care are toata bogatia Universului si prin care primim tot ceea ce avem nevoie ca sa fim bogati.
Dumnezeu nu are nevoie de rugaciunea si recunostiinta noastra pentru ca El are totul; noi avem nevoie de ele, pentru ca acestea sunt instrumente prin care ne legam de Perfectiune si primim toate calitatile si bogatiile pe care El le poseda, fie ca vorbim de lucruri materiale, fie de atributele divinitatii: iubire divina, putere divina si intelepciune divina.
Prin starea profunda de rugaciune te conectezi cu Sinele superior, ca parte a Fiintei Universale, scanteia divina din tine.
Unii reusesc acest lucru prin rugaciune, altii prin meditatie, contemplare sau alte metode dar in cele din urma “toate drumurile duc la Roma”, la comuniunea cu Fiinta noastra ca parte a Fiintei universale.
Autor : Beatrice Enachescu
Daca ti-a placut articolul, da un like sau un share!
Cu drag, Echipa Viata la Prezent