Cat de importanta este libertatea in relatie?

Cu totii ne dorim sa avem o relatie de cuplu bazata pe respect si incredere reciproca presarata bineinteles cu iubire.

Numai ca in ziua de azi, cand retelele de socializare duduie de parteneri/re disponibile in care se creaza o aura de ceva mister si se imbraca poza cu toate valorile pe care ti le-ai dori sa le ai intr-o relatie, mai greu cu increderea; si de aici cu ingradirea libertatii si incalcarea liberului arbitru;

Unii iti dau impresia ca-ti impartasesc valorile, ca apreciaza partea frumoasa din tine si au nevoie de iubirea ta, cand colo raman doar niste  maestrii ai disimularii care se mint pe ei si pe ceilalti despre esenta lor.

INCALCAREA LIBERULUI ARBITRU NU ESTE COMPATIBILA CU DRAGOSTEA. Osho

Si cand iti dai seama ca partenerul impartaseste aceleasi valori ca si tine? Cand ti le respecta si iti acorda libertatea sa te bucuri de ele.

Si asta pentru ca ”ar fi bine sa-ti amintesti ca libertatea este una din cele mai inalte valori morale si ca, in cazul in care dragostea nu-ti acorda libertatea, atunci nu este dragoste”. Si ca atare, incalcarea liberului arbitru nu este compatibila cu dragostea. Osho.

Ce presupune o relatie?

O relatie de cuplu presupune un schimb de energie intre partenerii ei, fiecare vine cu ceva si primeste altceva.

Fericirea in relatia de cuplu nu este relatia in sine ci schimbul de energie care se produce intre cei doi.

Si ca sa ai energie, inclusiv iubire, pe care sa o oferi partenerului trebuie sa te incarci de undeva, exact din lucrurile care iti fac placere.

”LIBERTATEA INSEAMNA, INAINTE DE TOATE, AUTONOMIE, CERTITUDINEA CA ESTI BINE INFIPT IN REALITATE, IAR NU IN SPECTRE SAU IN DOGME”. Mircea Eliade.

Avand libertatea sa te incarci din lucrurile care tie iti plac nu faci decat sa-ti incarci bateriile si sa ai de unde sa oferi mai departe, inclusiv partenerului.

Sacrificiul  manifestat in legatura cu prietenii, jocurile, visele fiecaruia dintre noi, toate facute de dragul relatiei, nu conduc decat la o stare de nefericire si un mare gol pe dinauntru.

Si te intrebi mai apoi de ce relatia nu mai este ca la inceput…

”INTR-O RELATIE NIMENI NU PIERDE PE NIMENI PENTRU CA NIMENI NU POSEDA PE NIMENI. ASTA ESTE ADEVARATA EXPERIENTA A LIBERTATII”. Paulo Coelho

Pana la urma, fiecare este responsabil de incarcarea propriilor baterii…, baterii care daca sunt pline, ai de unde sa daruiesti partenerului, iar daca sunt goale, nu ai ce sa oferi mai departe.

Va doresc sa intalniti oameni deosebiti care sa va impartaseasca valorile si va ofere libertatea de care aveti nevoie, bucurandu-va sufletul, fara sa fie incorsetati in ”spectre sau in dogme”.

Si asa cum spunea Andre Gide ”Imi simt mai ales limitele. Si e firesc sa fie asa, pentru ca nu raman niciodata in mijlocul coliviei; FIINTA MEA NAVALESTE SPRE LIBERTATE!!!”

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite