1 Iunie – Ziua Copilului

Daca vei intreba orice parinte, probabil ca iti va raspunde: „ In fiecare zi este Ziua Copilului”.

Cu toate acestea, ideea de a sarbatori rolul copilului in societate este binevenit, mai ales ca avem ocazia sa ne amintim de darurile pe care copiii le ofera celor din jurul lor.

Obrajii rosii, manifestarea inocenta de iubire, curiozitatea punctata prin avalansa de intrebari sunt doar cateva trasaturi care definesc copiii. Ei sunt intruchiparea iubirii si candorii iar importanta acestei zile este de a comunica copiilor ca sunt valorizati si iubiti.

Daca te-as intreba acum, ai sti care sunt darurile pe care copiii le aduc in viata adultilor?

1. INOCENTA

Ce vezi cand tii in brate un copil si sa uita cu ochi mari la tine? Cu siguranta, inocenta si puritate.

Copiii sunt inocenti si puri si pot iubi neconditionat. Ei au cele mai multe vise si cred ca pot face orice daca sunt incurajati sa o faca (asta bineinteles, pana sa-l cunoasca pe dl. „Nu esti in stare”). Inocenta unui copil aduce cu prisosinta zambetul si credinta pe fata unui adult.

2. SIMPLITATE

Copiii iubesc lucrurile simple in viata. Framantarea vietii si grijile cotidiene schimba perspectiva unui adult care uita sa se bucure de micile placeri ale vietii. Mentalitatea unui copil de a gandi ca viata este simpla deschide ochii adultilor sa vada multumirile pe care le au in viata.

Simplitatea si inocenta unui copil manifestate printr-un sarut, zambet, imbratisare, chicot sau ras se resimt ca un act de iubire profund oferit celor din jurul lor.

3. CREDINTA

Ei au multa incredere in Univers, in oameni si in ei insisi. Copiii nu se tem sa fie ei insisi si nu stiu inca sa-si puna masti care sa ascunda esenta sufletului lor. Ei manifesta exact ceea ce simt si cred.

Nu-i asa ca ai uitat cum e sa fi tu si sa te porti fara masti?

4. OPTIMISM

De obicei, copiii sunt mai optimisti decat adultii si, din acest motiv, ajuta adultii sa vada lumea prin ochii lor. Ei au „ochelari de soare” si vad cu precadere culorile vii si mai putin pe cele terne.

Tot ei sunt cei care ii ajuta pe adulti sa apese pe pedala de frana a vietii si sa incetineasca ca sa poata se bucure de micile placeri: de o inghetata, de o picatura de ploaie sau o plimbare in parc cu bicicleta.

5. CURIOZITATE

Iti mai amintesti avalansa de intrebari care incepea cu „De ce?” sau poate privirea curioasa a copilului care urmarea cu maxima atentie frunzele miscandu-se la adierea calda a vantului?

Dragul meu adult, TU de cand nu ai mai privit frunzele miscadu-se la adierea vantului… Da aproape ca stiu ce vei raspunde: „ de mult de tot pentru ca …NU MAI AI TIMP”.

Cata bucurie si mister este pentru un copil atunci cand descopera un lucru nou; imaginatia lor este bogata si energia lor contagioasa.  Fiecare moment pentru un copil este o aventura.

Noi adultii, ar trebui sa luam exemplul copiilor si sa luam viata ca pe o aventura cu multe provocari din care invatam de fiecare data ceva nou.

 

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite