Lectia prieteniei

Ti s-a intamplat vreodata sa crezi ca ai multi prieteni si atunci cand ai avut nevoie cu adevarat de ei, sa constati ca dintre cei multi, au ramas foarte putini?

In schimb, ti s-a intamplat sa primesti ajutor de la oameni pe care nu i-ai mai vazut de mult sau poate de la unii pe care ii vedeai pentru prima data in viata?

Cu siguranta, ti s-a intamplat si tie, si mie, si multora dintre noi.

Acestia din urma sunt adevaratii prieteni; „intamplarea” face sa fiti din aceeasi familie de suflete si sa veniti impreuna in aceasta calatorie ca sa va sustineti reciproc.

Poti sa iti dai seama de profunzimea relatiilor de prietenie pe care le ai, nu dupa timpul petrecut impreuna ci, dupa realizarea sinelui autentic.

O prietenie este autentica atunci cand exista un angajament la nivel de suflete, de a va sustine si de a creste impreuna.

Pe masura ce va sustineti reciproc si continuati sa evoluati, relatia continua sa se reinventeze la niveluri superioare si nicidecum sa ramana o versiune statica si monotona.

Cand unul dintre voi se opreste din evolutie si nu vrea sa mearga mai departe, dinamica relatiei se schimba.

In aceasta situatie, intrebarea corecta ar fi: „Mai crestem impreuna ca suflete, devenim mai buni, mai iubitori si mai puternici impreuna?

Daca raspunsul este negativ iar voi nu va mai sustineti reciproc inseamna ca prietenia s-a terminat.

ATATA TIMP CAT EXISTA UN ANGAJAMENT LA NIVEL DE SUFLET (iar sufletul stie mai bine decat mintea acest lucru), prietenia continua.

Acelasi lucru se intampla si in relatia de cuplu si asta pentru ca partenerii sunt nu doar iubiti ci si prieteni, isi  impartasesc iubirea, se sustin si ajuta reciproc.

Mai este ceva foarte important intr-o prietenie adevarata… ea continua sa creasca si sa devina mai statornica in special atunci cand exista PROVOCARI (caci fie vorba intre noi, „oameni de bine” si situatii complexe, la tot pasul).

Dar dincolo de provocari, va veni o zi in care vei multumi acestor „oameni de bine” care te-au ajutat sa-ti impingi limitele si sa constientizezi lectia prieteniei si a oamenilor frumosi care te-au sustinut in aceasta evolutie personala.

Anumiti oameni apar in viata noastra ca sa vindecam o parte din noi si sa ne descoperim adevarata valoare si putere.

Prietenii apar in viata noastra ca sa crestem si sa evoluam impreuna. Pana cand? Depinde … o prietenie poate dura cateva saptamani, luni, ani sau o VIATA.

Tu ti-ai dat seama care iti sunt prietenii adevarati?

Te imbratisez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite