Iubirea asemeni unei felii de tort

IUBIREA ESTE ENERGIA CU CEA MAI MARE VIBRATIE DIN UNIVERS CARE ARE PUTEREA SA ALCHIMIZEZE TOTUL IN JURUL EI

Ea are puterea sa transforme emotiile, sentimentele de vibratie joasa in ceva sublim. Fiecare dintre noi am experimentat diverse lectii de viata in legatura cu iubirea, unele frumoase, altele mai putin frumoase. Dar din fiecare am invatat cate ceva.

Din cele frumoase am inteles ca iubirea iti da aripi si te inalta spre cele mai inalte culmi ale extazului, pe care nici nu ai fi banuit ca le poti atinge, iar din cele mai putin frumoase am invatat sa fim mai puternici, mai increzatori si mai putin naivi ; am inteles ca nu merita sa dai ceea ce ai tu de pret unei persoane care nu apreciaza ceea ce primeste.

Cei drept, multi dupa o astfel de experinta si-au pus vreo trei perechi de lacate la inima sa se asigure ca au ferecat-o bine si eventual au mai imprejmuit-o si cu niste garduri de sarma ghimpata ca sa nu mai ajunga nimeni la ea.

Altii, mai curajosi, si-au luat si ei masuri de precautie dar au lasat si un cod de intrare descifrabil doar pentru cei care sunt interesati cu adevarat sa intre si care demonstreaza ca merita sa li dea accesul.

In pofida acestor neajunsuri, daca intrebi pe cineva care a fost cel mai profund moment al vietii, probabil ti-ar raspunde ca acela in care au iubit sau au fost iubiti.

Si asta pentru ca iubirea te transforma. ”Cine iubeste si este iubit nu va mai fi niciodata acelasi om ca si inainte”.

CE INSEAMNA IUBIREA NECONDITIONATA?

In ziua de ai se vorbeste tot mai mult de iubirea neconditionata
”-Dar ce inseamna iubirea neconditionata si cum se manifesta ? m-a intrebat o prietena la un moment dat.

-Inseamna sa iubesti cu  100 % din capacitatea cu care ai fost inzestrat, i-am raspuns.

-Si ce trebuie sa faci ca sa ajungi la acest potential al iubirii ?

-Sa faci curatenie in suflet !

-Si de unde stie un om ca a ajuns sa iubeasca cu adevarat?

-Cand nu va avea nici un dram de ura si de resentimente fata de sine si fata de semenii sai. Cand oamenii urasc sau nu ii iarta pe cei care le-au gresit, prin aceste resentimente nu fac decat sa reduca din potentialul iubirii.

Imagineaza-ti un tort care reprezinta intreg potentialul iubirii unui om, in momentul in care acesta are emotii negative fata de o persoana sau mai multe, practic el taie cate o felie din tort astfel incat la sfarsit dupa ce da toate feliile cu resentimente la o parte, ramane cu un sfert de tort cu care are impresia ca iubeste la maxim.

Si un sfert de tort nu se se compara cu un tort intreg …

„ Interesant punct de vedere cu privire la iubire si pare plauzibil. Eu credeam ca stiu sa iubesc, prin firea mea pasionala nu as fi avut nici un dubiu. Iubesc cu inflacarare si la maxim iar prin asta credeam ca stiu sa iubesc.

Dar ia sa vedem, fiind cat se poate de sincera cu mine, daca am ceva resentimente pastrate la loc de cinste in inima mea?

In minte imi vine imaginea colegei mele de banca din scoala primara, o fata iubita de de toata lumea. Fara nici cel mai mic efort atragea atentia si era indragita cu usurinta de toti din jurul ei, iar eu nu puteam sa o sufar pentru ca nu eram ca ea. Nici nu aveam cum, de vreme ce maica mea si-a dorit un baiat si ca atare ma tundea scurt si ma imbraca baieteste.

Pana la urma cred ca m-a ajutat chestia asta, inclusiv « modelul » de langa mine din banca, pentru ca mi-am propus intr-o buna zi sa fiu sigura pe mine si sa arat super iar in liceu mi s-a indeplinit visul: am devenit cool si, mai mult, am devenit constienta de asta. 

Mda, ar mai fi cineva? Prietena mea care mi-a luat iubitul.

Ho, ho, daca stau sa ma gandesc am sa fac o lista intreaga…. ”

                                                                                     Fragment din cartea ” Dansand printre destine”

Dincolo de orice experienta, iubirea ramane cea mai mare provocare a vietii.

A iubi inseamna a scoate la iveala cea mai frumoasa parte din noi.

Sa iubesti viata si sa te bucuri de fiecare moment al ei e cel mai mare dar pe care ti-l poti face tie si celor din jurul tau.

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite