Acorduri de vioara alaturi de un artist desavarsit GABRIEL CROITORU

Un grup de prieteni am fost invitati in Saptamana Mare la un concert la Sala Radio unde am avut ocazia sa-l vedem pe marele artist Gabriel Croitoru cantand la celebra vioara Guarneri, mostenire nepretuita, lasata de marele violonist si compozitor George Enescu.

O placuta surpriza a fost sa constat ca in sala se aflau foarte multi straini vizibil emotionati ca participau la acest eveniment extraordinar. Dat fiind faptul ca eram in prag de sarbatoare, cu totii eram cu gandul la cumparaturi, la pregatiri si alte diverse treburi obisnuite. 

Cand spectacolul a inceput, tacerea s-a asternut peste zumzetul gandurilor noastre fiind cu totul absorbiti de acordurile seducatoare si emotionale ale viorii manuita cu dibacie de Gabriel Croitoru.

Este incredibil ce poate face un muzician desavarsit cu o vioara pe care o stapaneste la perfectie. Si nu orice vioara…..

Te face sa uiti de toate grijile cotidiene si sa hoinaresti cu gandul pe acorduri de Vivaldi peste munti si vai, peste mari si oceane si sa treci prin toate starile sufletesti specifice fiecarui anotimp.

Primavara m-a condus la o priveliste minunata in care toata natura se trezeste la viata dupa somnul odihnitor si binemeritat al iernii.

M-am dus cu gândul la fluturi zburand din floare in floare dand parca de veste tuturor ca e sarbatoare si natura se imbraca in haine stralucitoare.

In mijlocul verii am simtit atingerea calda a vantului pe cararile muntilor si m-am racorit in apele limpezi si reci in care se rasfrangeau aurul razelor si curgerea usoara a norilor.

Acordurile viorii au continuat sa ma poarte in  mireasma fructelor tomnatice unde m-am infruptat din dulceata lor in timp ce vedeam gospodarii pe langa casele lor culegand roadele muncii.

Am realizat atunci ca in toata aceasta splendoare de culori, natura aduce rugaciune de multumire Creatorului, inaintea unui nou ciclu de viata care debuteaza cu primavara si se incheie cu iarna, cand natura invesmantata in haina alba asteapta in tihnita pace o noua chemare la viata.

E incredibil ce impact pot avea notele muzicale asupra sufletelor noastre spunandu-ne atat de multe lucruri doar prin niste acorduri.

Aceasta este esenta geniului lui Vivaldi, muzica lui te vrajeste si te lasa pe tine sa fi regizorul si scenaristul propriilor stari sufletesti. Iar aceste stari sufletesti sunt armonizate de interpretarea desavarsita ale violonistului Gabriel Croitoru.

Dupa Vivaldi au urmat acorduri de Piazzolla si Bach, publicul fiind cucerit si de interpretarea de exceptie a tinerei violoniste Simina Croitoru care a concertat alaturi de tatal si maestrul ei, Gabriel Croitoru.

Dupa parerea mea, nu este usor sa fi fiica unui celebru muzician dar nu se stie niciodata cand invatacelul isi depaseste maestrul:).

”Muzica este simbolul armoniei in viata” spunea marele compozitor George Enescu iar asta ne-o demonstreaza de fiecare data Gabriel Croitoru prin interpretarea desavarsita cu care ne-a obisnuit sufletul.

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Daca ti-a placut articolul, da un like sau un share ?.

Multumesc.
Echipa Viata la Prezent

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite