De ce barbatii sunt diferiti de femei?

 BARBATII VAD LUMEA DIFERIT FATA DE CUM O VAD FEMEILE SI INVERS

Nimic mai adevarat. Important este sa intelegem acest lucru si sa ne raportam diferit la partenerii nostri de viata  din perspectiva lor si nu a noastra. Pentru binele relatiei noastre este bine sa iesim din patratelul nostru si sa vedem ce ne diferentiaza unii de altii.

De ce barbatii sunt diferiti fata de femei ? Pentru ca pur si simplu suntem creati diferit din punct de vedere fizic, psihic, emotional.

Din timpuri stravechi, femeile au avut ca sarcina principala sa ingrijeasca de treburile gospodaresti si sa aiba grija de copii. Creierul s-a dezvoltat in asa maniera incat orientarea pe distante mici era relevanta.

Orice miscare, orice sunet la distanta mica pe o circumferinta de 360 grade era detectata cu usurinta de orice femeie pentru ca o ajuta sa identifice cu usurinta orice miscare din jurul puiului care i-ar fi putut periclita viata.

Acesta dexteritate s-a pastrat si in prezent, de aceea femeile observa cu usurinta tot ceea ce se petrece in jurul lor fiind atente la mai multi stimuli deodata si manuind mai multe obiecte in acelasi timp.

Ele pot fi capabile intr-o mana sa tina bebelusul, cu alta sa raspunda la telefon si in drumul ei spre frigider sa observe alimentele care mai trebuie cumparate pe care i le comunica sotului prin telefon.

Creierul femeilor este multifunctional, structurat in mai multe sertare bine organizate in care fiecare informatie este pusa la locul ei.

SARCINILE ERAU DIFERITE SI NECESITAU ABILITATI DIFERITE

Daca sarcina femeii era sa poarte de grija puilor ei, barbatii aveau ca sarcina principala intretinerea familiei de aceea el pleca la vanatoare ca sa aduca cele necesare si sa asigure traiul familiei. Forta din bratul dominant cu care aruncau sulita catre prada, orientarea in spatiu si vederea buna il ajutau sa fie un bun vanator.

Aceste abilitati s-au dezvoltat in timp si s-au pastrat, de aceea barbatii au o orientare mai buna in spatiu decat femeile si tintesc mai bine lucruri la mare distanta.

Nu acelasi lucru se poate spune pentru lucrurile la mica distanta. Mult timp m-am intrebat de ce sotul meu nu vedea untul din fata lui de fiecare data cand il rugam sa mi-l aduca din frigider. La inceput l-am suspectat de nepasare pana cand am realizat ca el are alte abilitati decat mine iar faza cu untul este cat se poate de ”naturala”.

Acum m-am obisnuit…ii dau indicatii suplimentare: untul se afla pe raftul doi din frigider, in stanga, langa lapte… dar nu fac nici greseala de a ma duce eu in locul lui :).

Avantaje si dezavantaje de o parte si de alta a baricadei. Ce credeti ca va face un barbat intr-un mall care a plecat focusat de acasa sa isi cumpere o pereche de pantofi …? Dar ce va face o femeie in acelasi mall care, in drumul ei spre magazinul de pantofi, va intalni multe alte magazine cu diverse produse care i se par care mai de care atragatoare …???!!!

Mai exista si alte diferente intre barbati si femei ? Multe, dar intentia mea nu este sa le enumar pe toate si sa intelegem dinamica relatiei dintre un barbat si o femeie.

BARBATII SI FEMEILE COMUNICA CU SCOPURI TOTAL DIFERITE

O diferenta majora intre un barbat si o femeie este comunicarea.

Barbatii si femeile vorbesc cu scopuri total diferite.

Barbatii folosesc limbajul pentru a comunica fapte si informatii iar obiectivul lor este sa gaseasca solutii la probleme.

Femeile folosesc vorbirea pentru a se apropia si pentru a rasplati.

Prin limbaj femeile impartasesc ganduri, emotii, sentimente spre deosebire de barbati care folosesc cuvintele ca instrument pentru rezolvarea problemei. Ei sunt focusati sa rezolve probleme si nicidecum sa impartaseasca emotii.

BARBATII TIN ALTFEL SCORUL DECAT FEMEILE SI INVERS

Si mai este ceva extraodinar de mentionat… femeile tin altfel scorul decat barbatii :). Cate puncte credeti ca acorda o femeie unui barbat care ii ofera un buchet de 25 trandafiri ?!

Dar cate puncte isi acorda siesi barbatul pentru acelasi buchet de trandafiri ?!

Credeti-ma, scorurile sunt diferite!

Pentru a afla mai multe detalii, va invit la Workshop-ul DE CE BARBATII SUNT DIFERITI FATA DE FEMEI ? TRUCURI PENTRU A OBTINE MAI MULTE PUNCTE.

De ce merita? Pentru ca lucrurile mici duc in final la lucruri mari, la reducerea nivelului de stres prin cresterea secretiei de oxitocina si in final la armonizarea relatiei dintre parteneri.

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Daca va placut articolul, nu uitati sa dati un share sau un like :).

Pentru mai multe informatii legate de workshop,  consultati pagina de evenimente http://viatalaprezent.ro/evenimente/.

Sursa foto: Brightside.me

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite