Devino propriul tău observator!

A doua metodă ca să-ți faci viața mai frumoasă și mai ușoară: Devino propriul tău observator!

Fă-ţi un scop şi apoi un obicei de a observa dialogul tău interior.

Cu toții ne spunem ceva (în gând ) atunci când facem ceva bun sau dimpotrivă, greșim fața de noi sau față de ceilalți. E VORBA DE CONȘTIINȚA noastră, draga de ea…

Vei fi surprins să constați că dialogul tău interior este cam același.

Pentru unii, acest dialog interior este destul de pesimist. Viața este într-un anume fel, ei nu pot și nu sunt în stare să faca asta și asta și asta…

Ceea ce nu știu însă, este că ei atrag situații de viață confome cu gândurile lor după principiul legii atracției.

Mult timp mi-a luat mie să ințeleg însemnătatea cuvintelor Mantuitorului Hristos ”“Căci celui ce are i se va da; DAR DE LA CEL CE NU ARE, ŞI CE ARE I SE VA LUA.” (Marcu 4, 25)

Aparent nedreaptă această sintagmă dar în esență profundă cunoscând legile psihicului uman și legile universului. Iată ce se știa cu 2000 ani în urmă…

Așa cum am spus, chintesența acestor cuvinte se regăsește in legea atracției. Uneori ne dam seama, alteori nu, dar ceea ce atragem in viața noastră este in conformitate cu convingerile, credințele și fricile noastre.

Ele acționează ca niște programe mentale care se derulează în continuu în subconștientul nostru și atrag situații de viață corespunzatoare acestor programe.

Programele mentale au legatură cu tot ceea ce se întamplă in viața noastră: familie, bani, sex, relatii, profesie, statut, inclusiv IUBIRE.

Unii dintre cei care au astfel de programe limitative și-au dat seama că se autosabotează și au decis să facă ceva în sensul schimbării acestora manifestate sub forma dialogului interior (singuri sau apelând la coach, psiholog și alți specialiști) iar alții rămân la același nivel.

Cum pot să schimb acest dialog interior?! Prin ECHILIBRU.

” Ok, am greșit, ce pot să fac ca să nu mai greșesc data viitoare? Greșeala nu este un capăt de țară, cu toții greșim, important este ceea ce înțelegem  din acea situație de viață.”

Ca să faci o schimbare e nevoie de CONȘTIENTIZARE.

Ca sa ajungi în punctul B trebuie să știi de unde pleci, care este punctul A. Acest lucru este valabil și în cazul dialogului interior.

Identifică mai intâi care este dialogul tau interior și abia apoi pornește spre schimbare.

E timpul să devii propriul tău observator!

De câte ori îți spui pe zi că ai facut ceva bun și de câte ori îți spui că ai dat-o în bară?

Te îmbrățișez cu drag, Beatrice

Dacă esti gata să faci alegerea corectă, atunci te invit să aplici pentru Programul de Coaching si Dezvoltare Personală 1 la 1.
➡️ https://viatalaprezent.ro/coaching-si-dezvoltare-personala/
Amintește-ți, prima ședință este GRATUITĂ!

Autor: Beatrice Enachescu

sursa photo: unsplash

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite