21 de moduri simple ca să-ți faci viața mai frumoasă

La ședințele de coaching aud tot mai des: ”nu mai am timp să mă bucur”, ”viața trece pe langă mine…sunt mai tot timpul pe fugă”, ”am atât de multe lucruri de făcut că nu mai am timp deloc pentru mine”.

Pornind de la acest adevăr întâlnit frecvent în viața cotidiană, m-am hotarăt să scriu in perioada următoare, pentru fiecare zi, un mod simplu, o strategie și/sau o perspectivă de a-ți îmbunătăți viața. Rezultatele pe care le-am văzut in viața oamenilor frumoși cu care am lucrat de-a lungul timpului au fost uimitoare.

Dar inainte de asta, ar trebui să știi că dacă vrei cu adevarat să faci o schimbare ÎN BINE în viața ta e nevoie să începi cu pași mici… nu-ți inchipui că de mâine viața ta se va schimba radical.

Dacă vrei să te minți frumos…. o poți face și pe asta. În schimb, dacă vrei să obții o schimbare autentică, fii blând(ă) cu tine și acordă-ți timpul necesar ca să se producă o schimbare profundă in interiorul tău!

Pașii mici pe care ți-i recomand transformă-i într-un stil de viață.

Exersează în fiecare zi cel puțin unul din modurile simple prin care să-ți faci viața mai ușoară.

Rezultate le vei de vedea cu siguranță în timp, dar te asigur că vor fi uimitoare și de neprețuit.
TU ești gata să începi?!

Pentru tine care ar fi cele mai simple lucruri care-ți fac deja viața mai ușoară și mai frumoasă?

1 METODĂ CA SĂ-ȚI FACI VIAȚA MAI FRUMOASĂ

În faţa situaţiilor provocatoare, chiar difice din viaţa ta, întreabă-te: „CARE ESTE LECŢIA MEA DE AICI?”

Cu toţii ştim că viața are suișurile și coborâșurile ei, vine cu provocări care mai de care mai intense. Dar aceste provocări vin ca să înțelegi CINE EȘTI și CE VREI DE LA VIAȚA TA.

Viața este plină de provocări, de greutăți, durere, suferință și trădare (cei drept, pe lângă astea mai avem și bucurie, succes, plăcere, iubire și umor). Viața este presărată cu de toate.

Insă ATITUDINEA, modul in care ne raportăm la situațiile dificile este cea care îi face pe unii să-şi trăiască viaţa împliniţi, mulţumiţi şi recunoscători iar pe alții… nefericiţi, oropsiţi si deprimaţi.

Unii ALEG sa rămână victime a propriului destin iar alții aleg să DEVINĂ ÎNVINGATORI.

Aceștia din urmă își ASUMĂ propriul destin și NU FUG de propriile neputințe.

Dacă vrei să devii ÎNVINGĂTOR, întreabă-te care este lecția ta in fiecare situație provocatoare. ”Ce am de invățat de aici?”

Pornind de la întrebarea „CARE ESTE LECŢIA MEA DE AICI?”, ”Ce am de învățat din această situație provocatoare?”ajungi inevitabil la ”next level”.

Și ca să ințelegi și mai bine: ceea ce poti face este sa găsești cel putin un BENEFICIU din tot ceea ce s-a întamplat:
FIE care ai devenit un parinte mai iubitor și mai apropiat cu copiii tăi evitând să repeți greșelile părinților tăi…
FIE ai devenit o persoană puternică care nu te-ai lasat învins(ă) de nici un fel de piedici când a fost vorba să-ți indeplinești obiectivele…
FIE poti oferi ajutorul celorlalți intr-o manieră optimă pentru ei ințelegând mai bine emoțiile lor….
FIE… ceva ce ți se potrivește ție.

Când ieși din cercul tău și privești din afară obiectiv, iți dai seama că în urma fiecarei experiențe, chiar și dureroase, ai invățat ceva.

Spre exemplu, de-a lungul experienței mele de psiholog și coach am vazut oameni care, trecând prin diferite suferințe cauzate de o despărțire dureroasă sau un divorț, au ințeles că viața nu se termină acolo.

Au ințeles că este important să te bucuri de prezent și să nu traiești in trecut sau in viitor.

Au ințeles că trecând printr-o astfel de situație și-au depășit limitele, au devenit mai puternici deși au fost momente în care nu credeau că se vor ridica vreodată și cu toate astea au facut-o.

În felul acesta și-au oferit o sansă: sa fie fericiti …. Și pentru că Universul a inteles mesajul, le-a oferit cu adevarat o șansa să fie fericiți și să întalnească oameni care să-i aprecieze la adevarata valoare.

Depinde de tine… dacă alegi să te plângi de cât de nedreptă este viața fără să faci nimic (rămanând în acest fel la stadiul de victimă) sau dacă alegi să faci ceva constructiv pentru tine și pentru ceilalți devenind în acest fel invingător.

Este o ALEGERE care îți apartine, este o alegere pe care o poți face în fiecare moment al vieții.
Iar această alegere este portalul tău către libertate.

TU ce alegi, sa rămâi victimă sau să devii ÎNVINGĂTOR?

Te îmbrățișez cu drag, Beatrice

Dacă esti gata să faci alegerea corectă, atunci te invit să aplici pentru Programul de Coaching si Dezvoltare Personală 1 la 1.
➡️ https://viatalaprezent.ro/coaching-si-dezvoltare-personala/
Amintește-ți, prima ședință este GRATUITĂ!

Autor: Beatrice Enachescu

sursa photo: unsplash

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite