Sa invatam sa spunem NU

Ce este mai important pentru tine, sa te simti bine sau sa te placa ceilalti?

Uneori este dificil sa spui NU din teama de a nu fi judecat ca fiind egoist, alteori din teama de a nu supara pe ceilalti.

Sa spui DA atunci cand ai vrea sa spui NU inseamna sa te implici in ceva care nu este pe placul tau. Dar ce inseamna sa spui nu? Inseamna sa faci alegeri despre ceea ce este important pentru tine.

In virtutea liberului arbitru de a face ceea ce iti doresti, atata timp cat nu ranesti pe ceilalti, iti dai posibilitatea sa ramai in armonie si echilibru cu tine insuti.

Aceasta armonie este afectata ori de cate ori intri in situatii nedorite si nu esti cinstit fata de tine insuti.

Te-ai intrebat vreodata ce disconfort creezi in interiorul tau ori de cate ori actionezi impotriva sentimentelor tale?

Spunand NU celor din jurul tau, le permiti sa iti cunoasca adevaratele tale dorinte

Nici pe departe nu e vorba de egoism, este vorba de sinceritate. Iar sinceritatea este o virtute care ar fi de preferat sa o aplici in primul rand fata de tine. Fiind sincer cu tine, esti sincer si fata de ceilalti iar viceversa este pe deplin valabila.

Sa spui DA atunci cand de fapt ai dori sa spui NU, inseamna ca nu esti sincer fata de tine.

Pe termen lung, negarea adevaratelor sentimente din cauza temerii de a nu fi judecat gresit sau pentru ca iti doresti sa multumesti pe ceilalti, provoaca nemultumire si stres.

Dorinta de a face pe placul celorlalti exercita o presiune enorma asupra timpului si energiei tale. Oare merita?

Exprimarea cuvantului nu, atunci cand nu iti doresti ceva cu adevarat, reprezinta unul dintre cele mai importante ingrediente pentru o viata echilibrata si armonioasa.

Si cum ar trebui sa fie exprimat NU?

Maniera in care il exprimi pe NU conteaza mult si ar fi de preferat sa exersezi acest aspect astfel incat ceilalti sa nu ia refuzul tau ca ceva personal ci un simplu fapt care nu corespunde dorintelor tale.

Plecand de la premisa ca oamenii sunt diferiti, iar dorintele celorlalti nu sunt intotdeauna in concordata cu ale tale (si nici ale tale in concordanta cu ale lor), iti va fi mai usor sa-l spui pe nu atunci cand simti nevoia.

Sa fi cinstit fata de tine cand nu doresti sa satisfaci cerintele celorlalti este benefic atat pentru tine, pentru sanatatea si confortul tau, cat si pentru ceilalti, dandu-le ocazia sa te cunoasca si sa stie ceea ce te bucura cu adevarat.

Deci, ce este mai important, sa te simti bine sau sa te placa ceilalti? De aici incepe provocarea sa inveti sa spui NU.

Va doresc sa aveti o saptamana minunata!

Va imbratisez cu drag, Beatrice

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite