Un cocktail de Iubire, Mila si Compasiune

Uneori ne dam seama, alteori nu, dar oamenii pe care ii atragem in viata noastra nu sunt deloc intamplatori. Ei vin in viata noastra cu un mesaj, fie mai ai ceva de armonizat in interiorul tau, fie a venit timpul sa mergi la urmatorul tau nivel. Si cum o faci altfel decat impingandu-ti limitele?!

Cele mai frecvente situatii de acest gen le intalnim unde altundeva decat in IUBIRE?

Se intampla ca intr-o relatie sa oferi iubirea ta din MILA si COMPASIUNE, doar pentru ca celalalt de langa ti-o CERSESTE  in diverse moduri mascate: “nu am mai intalnit pe nimeni ca tine”, am nevoie de iubirea ta”, “nu pot trai fara tine”…

Ai curiozitatea sa gusti din iubire, dar CU CE PRET?

Sa fie oare iubire atunci cand vrei sa o obtii cu orice pret fara ca cealalta persoana sa nu simta nimic din fiorul dragostei?

Sa fie oare iubire cand ii ceri celui de langa tine sa incalce liberul arbitru altei persoane doar pentru un beneficiu personal?

Pana cand TE VEI AMAGI sa crezi ca puterea iti da dreptul sa furi iubirea?

« Nu uita, cel care te iubeste cu adevarat nu te chinuie, nu te face sa plangi, nu iti cere nimic, nici macar iubire … din contra, iti da aripi si scoate tot ceea ce este mai frumos din tine. »

Si pana cand o vei face… oare pana vei intelege ca MILA si COMPASIUNEA nu este totuna cu IUBIREA?

Ai sa intelegi vreodata ca iubirea te inalta spre cele mai inalte culmi ale extazului, pe care nici nu ai fi banuit ca le poti atinge ?! Poate ca da, poate ca nu.

Dar ca sa intelegi acest lucru in primul rand ar sa trebui sa stii ce inseamna iubirea autentica si cum se manifesta ea.

« -Dar ce inseamna iubirea neconditionata si cum se manifesta ? m-a intrebat o prietena la un moment dat.

-Inseamna sa iubesti cu 100 % din capacitatea cu care ai fost inzestrat, i-am raspuns.

-Si ce trebuie sa faci ca sa ajungi la acest potential al iubirii ?

-Sa faci curatenie in suflet !

-Si de unde stie un om ca a ajuns sa iubeasca cu adevarat?

-Cand nu va avea nici un dram de ura si de resentimente fata de sine si fata de semenii sai. Cand oamenii urasc sau nu ii iarta pe cei care le-au gresit, prin aceste resentimente nu fac decat sa reduca din potentialul iubirii.

Imagineaza-ti un tort care reprezinta intreg potentialul iubirii unui om, in momentul in care acesta are emotii negative fata de o persoana sau mai multe, practic el taie cate o felie din tort astfel incat la sfarsit dupa ce da toate feliile cu resentimente la o parte, ramane cu un sfert de tort cu care are impresia ca iubeste la maxim. Si un sfert de tort nu se compara cu un tort intreg!

(Fragment din cartea Dansand printre destine)

Oare ai sa intelegi vreodata esenta iubirii?

Depinde doar de tine daca vrei sau nu sa ajungi la urmatorul tau nivel.

Crede-ma, merita sa gusti din iubire dar o poti face doar langa cel care iti impartaseste iubirea!

Decizia iti apartine!

Te imbratisez cu drag, Beatrice

 

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite