Ce conteaza mai mult, vorba sau fapta?

Intalnim in jurul nostru oameni si oameni. Unii calzi si sinceri, catalogati uneori ca fiind naivi, altii mierosi si zambareti avand la purtator anumite interese.

Acesti oameni nu apar deloc intamplator in viata noastra, de la fiecare avem cate ceva de invatat. Asta nu inseamna ca trebuie sa-i cautam exclusiv pe cei sinceri si sa-i evitam pe cei mierosi (pleaca, nu avem prea multe in comun…).

Ar fi un efort destul de mare si ne-am impotrivi intr-o oarecare masura fluxului natural al vietii.

Mai bine devenim INTELEPTI, dezvoltandu-ne capacitatea de cunoastere a oamenilor; asta inseamna sa-i iei ca atare, stiind de fiecare data cu cine ai de-a face si ce interese poarta: unul sa-ti fie prieten, iar altul sa obtina anumite avantaje de pe urma ta.

Jocul devine si mai abil cand tu iti pastrezi sinceritatea in fata amandorura dar stii sa faci diferenta intre vorba si fapta.

Dar pentru asta iti trebuie mult exercitiu pe care ar fi bine sa-l practici tot timpul, fie ca e vorba de prieteni, cunoscuti sau colegi de serviciu.

De ce? Pentru ca unii sunt suficienti de indemanatici in arta cuvantului incat iti dau impresia ca vorba lor este aceeasi cu fapta.

Viata ne ofera o multitudine de oportunitati ca sa evoluam si o facem mai ales atunci cand nu ne consideram suficienti de destepti sa credem ca le stim pe toate. Pana la urma asta este viata, un sir de evenimente din care extragem din fiecare cate o invatatura si experimentam diferite emotii dintre care cea mai inalta si sublima este iubirea.

Daca nu am mai avea de invatat atunci experientele nu si-ar mai avea rostul.

Este adevarat ca oamenii destepti invata din propria experienta, inteleptii invata si din experientele celorlalti iar incapatanatii dau de mai multe ori examenul de capacitate pana inteleg mesajul Universului. Tu din ce categorie faci parte?

Si ce conteaza pentru tine, vorba sau fapta?

TU, PE CINE APRECIEZI MAI MULT, pe cel care NU intotdeauna imbraca mesajul in haina potrivita dar prin ceea ce face ii ajuta pe ceilalti sa dea la o parte valul necunoasterii, oferindu-le prin cunoasterea si puterea pe care o are, instrumente si tehnici prin care sa faca acest lucru?

… Sau pe acela care este suficient de abil in mestesugul vorbei ca sa dea impresia ca da Cezarului ce este al Cezarului si in acelasi timp sa ”tina suflete captive” ca sa-si atinga propriul interes?

Si daca tot am amintit mai sus de serviciu, ma intreb daca as fi reprezentantul unei entitati sau firme, as fi suficient de intelept sa inteleg ca BINELE ORGANIZATIEI inseamna BINELE TUTUROR OAMENILOR care adera si fac parte din ea?

Si daca ar fi vorba de prieteni, pe cine as crede, pe cel care-mi spune ca-mi este prieten sau pe cel care imi DOVEDESTE?

Te imbratisez cu drag, Beatrice

***IMPORTANT***
Am facut loc pentru 3 persoane in Programul meu de Coaching si Dezvoltare Personala „Reconstruieste-ti viata! Da un nou sens vietii tale”. Daca simti ca e momentul sa faci acest pas, sa-ti invingi fricile si sa ai viata si relatia pe care o meriti, te invit sa aplici AICI  ca sa ne cunoastem si sa vedem cum putem lucra impreuna ca sa schimbi in BINE viata ta.

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite