CUM AJUNGI LA ECHILIBRU INTR-O RELATIE ?

Asta am aflat-o cu ceva timp in urma, cand epuizata fiind de rezervorul meu de energie, nu am mai avut resursele necesare si am fost nevoita sa gasesc o solutie ca sa ajung la echilibru in relatie. 

Casnicia, la fel si celelalte relatii durabile, presupune un schimb de energie intre partenerii ei, fiecare vine cu ceva si primeste altceva.

La inceput cand relatia este magnifica si secretia de serotonina din creier este maxima, partenerii doresc sa petreaca tot timpul impreuna si astfel, fiecare se incarca unul de la celalalt.

Iubirea iti da aripi tocmai din cauza acestui hormon secretat de creier, denumit si hormonul fericirii.

Cand trece indragosteala si hormonii de serotonina se diminueaza, desi relatia devina mai stabila, intervin anumite schimbari in comportamentul celor doi.

Uneori unul da mai mult si primeste mai putin, iar celalalt ofera mai putin si primeste mai mult. Ideal ar fi ca relatia sa fie in echilibru.

Dar cum ajungi la echilibru in relatie?

Dupa nesfarsite intrebari, mi-am dat seama ca relatia de cuplu este doar unul din lucrurile care ne fac fericiti. Fericirea in relatia de cuplu nu este relatia in sine ci schimbul care se produce intre cei doi.

Si ca sa ai energie, inclusiv iubire, pe care sa o oferi partenerului trebuie sa te incarci de undeva, exact din lucrurile care iti fac placere.

Sacrificiul  manifestat in legatura cu prietenii, jocurile, visele fiecaruia dintre noi, toate facute de dragul relatiei, nu conduc decat la o stare de nefericire si un mare gol pe dinauntru.

Pana la urma, fiecare este responsabil de incarcarea propriilor baterii, baterii care daca sunt pline, ai de unde sa daruiesti partenerului, iar daca sunt goale, nu ai ce sa oferi. Iar viceversa este valabila din plin…

Autor: Beatrice L.


”Cum imi pot regasi echilibrul interior ? Ce sa fac sa am relatii  armonioase cu cei din jur? Cum pot depasi blocajele si fricile  care ma impiedica sa am viata pe care o doresc? Ce ma implineste ? Care este scopul meu in viata ?”

Te invitam alaturi de noi sa gasim impreuna cu mult curaj raspunsul la aceste intrebari. Daca te-ai decis sa faci acest pas, scrie-ne pe adresa viatalaprezent@gmail.com si iti vom oferi solutii referitoare la acest subiect.

Intr-adevar, a-ti intalni umbra necesita mult curaj, vointa si sinceritate, fiind si o conditie necesara pentru cea mai aventuroasa si mai importanta calatorie, cea catre tine insuti. Iar eu intr-o astfel de calatorie m-am hotarat sa pornesc in cele ce urmeaza …

Înscrie-te și descarcă GRATUIT eBook-ul despre Relații fericite